Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 2 Middagsessie

Vanmiddag gaat dag 2 van het PDC WK van start. Onder andere Paul Nicholson is terug op het hoogste podium en ook Jamie Lewis komt in actie, de halve finalist van vorig jaar. Lees hieronder de voorbeschouwing van vanmiddag.

Michael Barnard – Jose de Sousa
De eerste partij is op het oog misschien niet een hele interessante, maar op het WK vind je over het algemeen de gekste wedstrijden. Michael Barnard, een hele slome speler, speelt al sinds 2004 op de PDC tour maar heeft nooit echt potten kunnen breken en hij had vaak moeite met het halen of behouden van zijn Tourkaart. Dit jaar staat hij voor het eerst sinds 2009 op het WK, doordat hij op de vloertoernooien meer dan genoeg potjes heeft gewonnen, terwijl hij niet eens een Tourkaart had. Hij heeft zich dus voor het WK geplaatst via de Pro Tour Order of Merit. Heeft het geduld eindelijk geloond voor de 42-jarige Engelsman? Jose de Sousa, een 44-jarige Portugees, heeft het Zuid-West Europese kwalificatietoernooi gewonnen. Op Spaanse toernooien weet hij vaak hoge geldbedragen te winnen en in 2012 stond hij ook al eens op het PDC WK. Zijn deze prestaties echter genoeg tegen de ervaring van Barnard? Wij denken van niet. We verwachten dat Michael Barnard deze partij met 3-1 wint.

Alan Tabern – Raymond Smith
De tweede wedstrijd van vanmiddag zou juist een heel interessant potje kunnen worden. De alweer 52-jarige Alan Tabern is terug van weggeweest. De voormalig kwartfinalist op het WK en halve finalist op de UK Open verloor eind 2016 zijn Tourkaart, maar die won hij aan het begin van 2018 weer terug. Hij heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn kans om vloertoernooien te spelen, want op de Players Championships en op de Eurotour is hij goed genoeg geweest voor een plekje op het WK. Op de Players Championship Finals van eind november verloor hij in ronde 1 met 6-2 van Gary Anderson. Dat is natuurlijk geen schande, maar hij gooide slechts 83 gemiddeld. Dat kan hij beter en dat moet ook beter om Smith te verslaan. Raymond Smith kennen we vooral van de World Series toernooien die in Australië zijn gespeeld, waar hij onder andere Michael Smith dit jaar een keer met 6-1 versloeg met een gemiddelde van 98. Hij speelt vooral veel wedstrijden in Australië en daar wint hij heel wat geld. De meest indrukwekkende prestatie van de 39-jarige Australiër is echter het bereiken van de finale op de WDF World Cup Singles. Ter vergelijking: Van Barneveld heeft die titel 3 keer gepakt en hij schaart ze zelf onder zijn wereldtitels. Wij verwachten een spannende pot, waarin in Smith aan het langste eind trekt in een beslissende set: 3-2 voor de Australiër.

Paul Nicholson – Kevin Burness
The Asset! Paul Nicholson is na 3 jaar afwezigheid terug in het Alexandra Palace. De 39-jarige Australiër leek even vergane glorie, maar hij heeft zich ijzersterk teruggevochten. De Players Championships Finals-winnaar van 2010 was dit jaar vooral op de Eurotour heel succesvol. Hij behaalde in Gibraltar bijvoorbeeld een halve finale door achtereenvolgens Chisnall, Cullen en Price te verslaan. Dit leverde hem een plekje op voor het European Championship, maar in de eerste ronde trof hij een van Gerwen die 110 gemiddeld gooide, dus hij verloor. Zelf noteerde hij toen een redelijk gemiddelde van 96, maar na die tijd is hij niet meer in actie gekomen op professioneel gebied. Hij heeft dus genoeg tijd gehad om zich voor te bereiden. De tegenstander van Nicholson is de 53-jarige Noord-Ier Kevin Burness. Burness won aan het begin van 2018 zijn Tourkaart, maar op de vloer bakte hij er vervolgens niet zo veel van. Hij wist zich dus ook niet voor het WK te plaatsen via de Pro Tour Order of Merit. Hij nam een andere route, want het winnen van de Tom Kirby Memorial (een toernooi voor (Noord-)Ierse spelers) levert ook een plekje op voor het WK. Burness heeft het hele jaar niet echt partij kunnen bieden aan de topspelers, terwijl Nicholson dat wel geregeld heeft gedaan. Wij denken dus dat Nicholson deze partij gaat winnen op ervaring en kwaliteit: 3-0 voor ‘The Asset’.

Jamie Lewis – Cody Harris
Cody Harris won gisteravond zijn eerste rondepartij met 3-2 van Martin Schindler, dankzij een mooie 104-finish voor de wedstrijd. De Nieuw-Zeelander speelde een prima partij en hij eindigde met een gemiddelde van bijna 89. Nu mag hij het op gaan nemen tegen Jamie Lewis, halve finalist van vorig jaar! Het jaar 2018 van ‘Rasta’ begon dus zo goed, maar de rest van het jaar is niet geworden zoals iedereen het had verwacht. Lewis’ beste prestaties waren een paar kwartfinales en een halve finale op de vloer en kwartfinales op de World Series Finals, Eurotour en German Darts Masters. Een beetje weinig voor een WK halve finalist. De als nummer 28 geplaatste Welshman lijkt op TV wel altijd tot zijn beste spel te komen en dat hij gemiddeldes van boven de 100 kan gooien heeft hij op het vorige WK dus absoluut bewezen. Wij verwachten dat Lewis zich weer als een vis in het water zal voelen in Ally Pally en dat hij met 3-1 wint van Cody Harris.

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.