Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 4 Middagsessie

Na vandaag zit het eerste WK-weekend er alweer op. Op deze zondag komt Nederlander Yordi Meeuwisse in actie. Ook Chisnall en Wright zijn te bewonderen vanavond. Lees hieronder de voorbeschouwing van de middagsessie.

Gabriel Clemens – Aden Kirk
De eerste wedstrijd van vanmiddag gaat tussen de Duitser Gabriel Clemens en de Engelsman Aden Kirk. Clemens behaalde aan het begin van dit jaar zijn Tourkaart en hij heeft een uitstekend eerste jaar gehad op de PDC tour. Vooral op de vloertoernooien heeft hij een karrenvracht aan wedstrijden gewonnen. Onder andere een halve finale en een finale zorgden ervoor dat hij zich via de Pro Tour Order of Merit plaatste voor het WK. Op de Players Championship Finals haalde hij de laatste 16 en de 35-jarige Clemens gooit geregeld gemiddeldes van rond de 100. Aden Kirk is de tegenstander van Clemens. Kirk staat vooral bekend als de man die Taylor en Wright versloeg op de UK Open van 2014. Hij haalde daar uiteindelijk de laatste 16. Het bizarre is echter dat dat de enige major is die hij tot zover ooit had gespeeld! Hij won begin 2017 een Tourkaart, maar hij heeft maar weinig potjes gewonnen. Het kwam dan ook als een verrassing dat hij zich plaatste voor het WK via de PDPA qualifier. Op basis van afgelopen jaar is Clemens de favoriet. Wij voorspellen een 3-1 overwinning voor de Duitser.

William O’Connor – Yordi Meeuwisse
Yordi Meeuwisse komt in de tweede wedstrijd van de middag in actie. Meeuwisse had in 2016 en 2017 een Tourkaart, maar die wist hij niet te houden. Het was voor hem dus niet echt mogelijk om zich te plaatsen via de Pro Tour. De 30-jarige Hagenees mocht wel een paar keer meedoen aan vloertoernooien bij afwezigheid van anderen, maar daarmee kun je je natuurlijk niet plaatsen voor het WK. De manier voor Meeuwisse was dus het Nederlandse kwalificatietoernooi en die won hij! Of hij momenteel in topvorm steekt is niet echt bekend, maar dat hij een gemiddelde van boven de 90 kan noteren is wel bekend. De tegenstander van Meeuwisse is een 32-jarige Ier, namelijk William O’Connor. O’Connor is sinds 2010 actief op de PDC tour, maar pas vorig jaar behaalde hij voor het eerst het WK. Wel haalde hij al 6 keer de laatste 16 op de World Cup of Darts. Dit jaar was hij vooral op de Eurotour goed, want hij haalde zelfs een finale! Hij was niet actief op de Players Championship Finals, dus de Eurotour finale, die hij van van Gerwen verloor, betekent zijn plaatsing voor het WK. Wij denken dat Meeuwisse verrassend uit de hoek gaat komen en dat hij met 3-2 wint van O’Connor!

Brendan Dolan – Yuanjun Liu
Ook dit jaar is Brendan ‘The History Maker’ Dolan weer van de partij. Vorig jaar leek hij het WK te gaan missen, maar via de PDPA qualifier kwalificeerde hij zich toch nog. Dit jaar was het een stuk comfortabeler voor de 45-jarige Noord-Ier, want hij plaatste zich ruim via de Pro Tour Order of Merit. Dolan staat bekend als een goede vloerspeler en het waren dan ook vooral de Players Championships waar hij het meeste prijzengeld mee binnenhengelde. Op de Players Championship Finals eind november was de voormalige World Grand Prix-finalist erg goed. Hij haalde de laatste 16, waarin hij verloor van landgenoot Daryl Gurney. Yuanjun Liu is de naam van de tegenstander van Dolan. De 36-jarige Chinees won het Chinese kwalificatietoernooi, waardoor hij mag opdraven in het Alexandra Palace. Hij speelde in 2016 en 2017 de World Cup of Darts en ook op World Series toernooien hebben we hem 2 keer mogen aanschouwen. Hij kwam toen echter niet verder dan gemiddeldes van rond de 80 in zijn verliespartijen. Dolan heeft ervaring genoeg om gemakkelijk af te rekenen met Yuanjun Liu. Wij denken dat Dolan met 3-0 wint met een gemiddelde van rond de 90.

Dave Chisnall –  Josh Payne
De laatste partij van de middag zal gaan tussen Dave Chisnall en Josh Payne. Chisnall heeft een redelijk jaar achter de rug. In 2018 wist Chisnall 10 kwartfinales, 2 halve finales en één finale te behalen. De finale was een Players Championship waar Ian White met 6-5 te sterk was. Tijdens de Players Championship Finals was Chisnall echter niet geweldig, in de tweede ronde was Chris Dobey met 6-3 te sterk. Chisnall gaat het in tweede ronde opnemen tegen Josh Payne. Payne won zaterdagmiddag in de spannende partij met 3-2 van Jeff Smith. Payne noteerde een gemiddelde van 87,34 en een dubbelpercentage van 32,43%. Voor Payne zal het een tandje beter moeten tegen Chisnall om kans te kunnen maken. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan is de stand 4-2 in het voordeel van ‘Chizzy’. Wij denken dat Chisnall deze partij met 3-1 gaat winnen van Payne.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.