Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 5

De kop is eraf! Het eerste weekend van het PDC WK zit erop. Vandaag is er geen middagsessie, dus we beginnen vandaag om 8 uur met darten kijken. Het is een oranje gekleurde avond, want Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld komen in actie. Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Vincent van der Voort – Lourence Ilagan
Vincent van der Voort mag de eerste wedstrijd van de avond direct opdraven. Van der Voort is traditioneel goed op WK’s, want hij haalde al 3 keer een kwartfinale, waarvan eentje op de Lakeside. ‘The Dutch Destroyer’ is echter niet meer helemaal de speler die hij is geweest, want momenteel staat hij 39e van de wereld. Van der Voort heeft zich geplaatst via de Pro Tour Order of Merit, wat betekent dat hij op de vloer en Eurotour nog goed genoeg gooit voor een deelname in ‘Ally Pally’. Vorig jaar haalde van der Voort de laatste 16 door Chisnall en Beaton te verslaan. Het is echter wel verontrustend dat hij in de rest van 2018 geen enkele wedstrijd op TV wist te winnen. De tegenstander van Vincent is de 40-jarige Filipijn Lourence Ilagan. Ilagan was dit jaar oppermachtig op de PDC Asian Tour, waardoor hij het WK mag spelen. Hij heeft 1 keer eerder meegedaan aan het WK, maar bij die deelname in 2013 kwam hij niet verder dan de eerste ronde. Ilagan is net als veel andere Aziaten een speler die vooral veel aan Softtip darts doet. Wij voorspellen dat Vincent van der Voort deze wedstrijd gaat winnen vanwege zijn ervaring en vanwege het feit dat hij het altijd goed doet op het WK. We voorspellen een 3-0 winst voor de Nederlander!

Wayne Jones – Devon Petersen
In de tweede wedstrijd van de avond gaat we ‘Dancing Devon’ weer zien! De Zuid-Afrikaanse Devon Petersen is altijd leuk om te zien, maar het niveau heeft de laatste jaren niet altijd meegevallen. Vooral op het WK van 2014, waar hij de laatste 16 haalde, was hij erg goed. De laatste 2 jaar op de PDC Tour waren voor Petersen dermate slecht dat hij zeer waarschijnlijk zijn Tourkaart gaat kwijtraken. Alleen een enorm goed WK-optreden kan hem nog redden. Gelukkig voor Petersen is er een Afrikaans kwalificatietoernooi, want hij is nog wel altijd de beste Afrikaanse darter. Via de Pro Tour had hij het WK namelijk niet gehaald. De tegenstander van Petersen is een echte veteraan. De 53-jarige Wayne Jones dart namelijk al sinds de jaren 90 op het hoogste niveau. Hij haalde al eens finales op de World Masters in 1999 en op het European Championship in 2010. Jones kende een aantal lastige jaren zonder Tourkaart, maar begin dit jaar won hij zijn Tourkaart terug en met succes. ‘The Wanderer’ won namelijk net genoeg potjes op de vloertoernooien om op het WK te mogen spelen. Wij voorspellen een spannende wedstrijd waarin Jones aan het langste eind trekt. 3-2 voor de man die in 2006 nog de halve finale haalde op het PDC WK!

Ryan Joyce – Anastasia Dobromyslova
Ryan Joyce is naast Jan Dekker de tweede ongelukkige die tegen een dame mag spelen. De mannen spelen namelijk niet graag tegen een vrouw. Al helemaal niet als die vrouw ook nog een aardig potje kan darten. De Russin Anastasia Dobromyslova is 3-voudig wereldkampioen bij de vrouwen en ze deed zelfs al een keer mee aan het PDC WK bij de mannen in 2009. In 2009 strandde ze echter in de voorronde tegen de Nederlander Remco van Eijden. Anastasia heeft bewezen best een gemiddelde van tegen de 90 te kunnen noteren, dus dan kan elke man een moeilijke dag krijgen. Het is echter aan Ryan Joyce om te bewijzen dat hij haar kan verslaan. Joyce won begin dit jaar een Tourkaart op Q-school en hij staat nu al bijna in de Top 64. Vooral op vloertoernooien was hij voor velen een lastige tegenstander. Zo haalde hij al eens een halve finale en een kwartfinale. Hij heeft zich dan ook geplaatst voor het WK via de Pro Tour Order of Merit. Op de Players Championship finals van eind november verloor hij in de eerste ronde van Lennon, maar hij noteerde wel een redelijk gemiddelde van 91. Wij denken dat Dobromyslova net als Ashton niet de tweede ronde weet te halen. We verwachten een 3-1 overwinning voor Joyce.

Raymond van Barneveld – Darius Labanauskas
Het mooiste van vandaag bewaren voor het laatst, want ‘Barney’ komt als laatste vanavond in actie. Er is de laatste tijd heel wat te doen geweest rondom de persoon van van Barneveld, want hij gaat na het WK van volgend jaar stoppen. Het is aan van Barneveld om er nog zoveel mogelijk uit te halen. ‘Barney’ heeft echter een loodzwaar schema, want Lewis en van Gerwen komen zeer waarschijnlijk op zijn pad. Dit komt simpelweg door het feit dat van Barneveld het de laatste 2 jaar niet zo goed heeft gedaan en doordat hij niet alle toernooien speelt. Hij is namelijk als 17e geplaatst voor het spektakel in London. Eerst moet de 5-voudig wereldkampioen nog maar even langs  Darius Labanauskas zien te komen. De Litouwer speelde begon gisteren in zijn 1e rondepartij een beetje stroef tegen Matthew Edgar, maar na de eerste verloren set was hij niet meer te stoppen. Hij won overtuigend met 3-1 en hij noteerde een gemiddelde van 93,6. Is dat genoeg om van Barneveld te stoppen? Wij denken van niet. Van Barneveld heeft meer klasse dan Labanauskas en de Hagenees is zoals bekend altijd enorm erop gebrand om zijn beste spel te laten zien op het WK. We denken dan ook dat hij met 3-1 wint. Zet hem op ‘Barney!

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.