Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 6 Avondsessie

Vanavond gaan we verder met dag 6 van het PDC WK. Vanavond komt Ron Meulenkamp in actie. Ook komt de nummer 5 geplaatste Daryl Gurney in actie. Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Steve Lennon vs James Bailey
De avond begint met een partij tussen Steve Lennon en James Bailey. Hij wist zich voor de tweede jaar op rij te kwalificeren voor het PDC WK op basis van de Pro Tour Order of Merit. Lennon bereikte in 2018 twee kwartfinales en een finale. De finale was die van de Dutch Darts Masters, waar Michael van Gerwen te sterk was voor de Ier. Op de Players Championship Finals wist Lennon de kwartfinales te behalen met o.a. overwinningen op Cristo Reyes en Gabriel Clemens. De vorm van de jonge Ier zit dus wel goed. Lennon gaat het in de eerste ronde opnemen tegen James Bailey uit Australië. Bailey wist de Oceanic Masters te winnen. In een thriller, waar een beslissende leg aan te pas moest komen, versloeg ‘The Bull’ Tim Pusey met 3-2 in sets. Bailey wist in 2018 twee keer een DPA Ranking te winnen door tweemaal af te rekenen met Steve McArthur met 6-5. De 49-jarige Australiër wist zich dit jaar ook te kwalificeren voor de Melbourne Darts Masters. In de eerste ronde verloor Bailey met een gemiddelde van 87,42 met 6-2 van Gary Anderson. Niet slecht dus. Op basis van de ervaring denken we dat Lennon gaat winnen, maar met een nipte 3-2 overwinning.

Ron Meulenkamp vs Diogo Portela
De tweede partij van de avond gaat tussen de Nederlander Ron Meulenkamp en de Braziliaan Diogo Portela. Meulenkamp heeft zich in de afgelopen twee jaar enorm verbetert en dat kun je ook zien aan de resultaten. Meulenkamp behaalde dit jaar twee kwartfinales en een halve finale. Beide kwartfinales werden behaald op het podium van de Euro Tour. De halve finale was tijdens een Players Championship, waar de darter uit Almere zelfs matchpijlen miste voor de finale. Het gemiddelde van ‘The Bomb’ op alle Pro Tour toernooien is 92,22. Meulenkamp gaat het opnemen tegen Diogo Portela. Hij won wederom het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi. In de finale wist Portela een 4-3 achterstand om te draaien in een 6-4 overwinning. Portela heeft zich dit jaar vooral op de Challenge Tour laten zien. Het tweede toernooi van de Challenge Tour werd gewonnen door ‘The Braziliant’! Portela is uiteindelijk 15de geworden op de ranking en dat betekent dat we hem volgend jaar zeker terug zien op de UK Open. Wij denken dat Meulenkamp deze partij met 3-1 gaat winnen, omdat hij constanter is dan zijn tegenstander.

Dimitri van den Bergh vs Chuck Puleo
In de derde partij van de avond komt de tweevoudig jeugd wereldkampioen in actie. Van den Bergh heeft zijn ponden wederom op het podium verdiend. Zo behaalde de Belg de halve finales van de World Cup of Darts, de finale van de German Darts Masters en de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. Op de vloer wist hij op de Players Championships maar één kwartfinale te halen. Op de Development Tour deed Van den Bergh het beter, want daar won hij dit jaar twee toernooien. De tegenstander van ‘The Dreammaker’ wordt de Amerikaan Chuck Puleo. Hij wist afgelopen jaar de CDC Tour te winnen. De Amerikaan wist twee van de acht toernooien te winnen. Het gemiddelde van Puleo na alle 8 toernooien was 83,72. Over de vorm weten we van de Amerikaan niet veel, want zijn laatste geregistreerde was in september. Wij denken dat Van den Bergh deze partij met 3-1 in sets gaat winnen.

Daryl Gurney vs Ross Smith
De laatste partij van de avond ging tussen Daryl Gurney en Ross Smith. Gurney kent een geweldig najaar, want hij wist de Players Championship Finals te winnen. Daarnaast behaalde de Noord-Ier zes kwartfinales, drie halve finales en twee finales die hij verloor. ‘Superchin’ kunt dus gewoon een goed jaar. Gurney gaat het in zijn eerste partij opnemen tegen Ross Smith. Smith wist in de eerste ronde te winnen van Paul Lim met 3-1 in sets. Het gemiddelde van Smith was 91,89 en zijn finishpercentage was precies 50%. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan is het 2-2. Gurney wist de laatste 2 ontmoetingen allebei met 6-5 te winnen. Daarom denken we ook dat deze partij erg dicht bij elkaar blijft. Uiteindelijk denken we toch dat Gurney aan het langste eind trek met een 3-2 overwinning in sets.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *