Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 8 Avondsessie

Vanavond gaan we verder met dag 8 van het WK. Vanavond is het tijd voor Adrian Lewis en Mensur Suljovic. Ook gaat Jan Dekker zijn tweede ronde partij spelen. Lees hier onze voorbeschouwing.

Cristo Reyes vs Rowby-John Rodriguez
De avond begint een partij tussen Cristo Reyes en Rowby-John Rodriguez. Kan Reyes zijn landgenoot volgen en ook naar de derde ronde gaan? Reyes heeft een matig jaar achter de rug. Hij bereikte 4 keer de laatste 16 en dat zijn we niet gewend van de Spanjaard. Wel wist hij tijdens de European Championship Mensur Suljovic uit te schakelen, maar verloor een ronde later van Darren Webster met 10-9. Tijdens de Players Championship Finals wist hij Rob Cross met duidelijke cijfers te verslaan; 6-1. Ook hier viel het doek in de tweede ronde in een dramatische wedstrijd tegen Steve Lennon. De tegenstander voor Reyes in de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez. Hij wist in de eerste ronde verrassend te winnen van Ricky Evans met 3-1 in sets. Rodriguez noteerde in die partij een gemiddelde van 89,30 en een dubbelpercentage van 40%. Rodriguez zal daarnaast ook nog strijden om zijn tourkaart die hij waarschijnlijk gaat verliezen. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan leidt Reyes met 4-1, de laatste 4 ontmoetingen werden allemaal gewonnen door ‘The Spartan’. Wij denken dat Reyes deze partij met 3-1 gaat winnen.

Mervyn King vs Jan Dekker
In de tweede partij van de avond komt Mervyn King in actie, hij gaat spelen tegen Jan Dekker. King pakte dit jaar weer eens een titel bij de PDC. Op 26 juni wist King Players Championship 15. Daarnaast wist ‘The King’ 4 kwartfinales en één halve finale te halen. Dus een erg constant jaar voor de Engelsman. Hij gaat het opnemen tegen Jan Dekker, die op de openingsdag won van Lisa Ashton met 3-1 in sets. Met een gemiddelde van 88,95 en een finishpercentage van 47,37% wist de Nederlander de partij te winnen. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen dan is de stand 1-1, maar werd de laatste wedstrijd in 2017 gespeeld. Wij denken dat Dekker beter in vorm is en daarom ook gaat winnen met 3-1 in sets.

Adrian Lewis vs Ted Evetts
In de derde partij van de avond komt Adrian Lewis in actie tegen Ted Evetts. Lewis is weer op de goede weg terug. Hij verloor vorig jaar op het WK in de eerste ronde van Kevin Münch en zakte naar plaats 22. Hij is dit WK geplaatst als zestiende van de wereld en dat zegt genoeg. Zo haalde hij in 2018 acht kwartfinales, vier halve finales en vier finales. De vier finales die hij dit jaar speelde gingen allemaal verloren tegen Michael Smith, Mickey Mansell, Michael van Gerwen en Krzystof Ratajski. Een goed jaar dus voor ‘Jackpot’. Hoe ver gaat hij het schoppen op het WK? Hij zal in de tweede ronde eerst langs Ted Evetts moeten, die in de eerste ronde Simon Stevenson versloeg met 3-0. ‘Super Ted’ noteerde een gemiddelde van 92,97 en een dubbelpercentage van 36%, geen slecht begin dus. Alle eerdere ontmoetingen werden gewonnen door Lewis, hij won er drie. Wij denken dat Lewis geen moeite heeft met de jonge Engelsman, het wordt volgens ons 3-1 in sets.

Mensur Suljovic vs Ryan Searle
De laatste partij van de avond gaat tussen Mensur Suljovic en Ryan Searle. Suljovic heeft wederom een sterk jaar achter de rug. De Oostenrijker won dit jaar de German Darts Masters en de Danish Darts Open. Daarnaast bereikte hij ook de finale van de World Matchplay, maar die werd nipt met 21-19 verloren van Gary Anderson. Voor de rest in 2018 behaalde ‘The Gentle’ zes kwartfinales en zes halve finales. Op de The Masters, Champions League of Darts, World Grand Prix en de Grand Slam of Darts verloor Suljovic in de halve finales. Hij gaat het in de tweede ronde opnemen tegen Ryan Searle. Searle won in de eerste ronde met 3-0 in sets van Stephen Burton. Burton kreeg genoeg kansen op de dubbel, maar miste 20 dubbels in totaal. Met een gemiddelde van 87,82 en een dubbelpercentage 31,03% bereikte Searle de tweede ronde. Dit zal de eerste ontmoeting worden tussen beide heren. Wij verwachten dat Suljovic geen moeite gaat hebben met de Engelsman, een 3-0 overwinning voor de 46-jarige darter uit Vienna.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *