Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 8 Middagsessie

Iets voor 14:00 uur start de middagsessie van dag 8 van het WK. Jermaine Wattimena gaat o.a. beginnen aan zijn WK tegen Michael Barnard. Lees hier onze voorbeschouwing.

Jermaine Wattimena vs Michael Barnard
De middag begint met een partij tussen Jermaine Wattimena en Michael Barnard. Wattimena heeft een constant jaar gehad en is voor het eerst doorgedrongen tot de top 32 van de wereld. In 2018 behaalde Wattimena twee halve finales en een kwartfinale. Daarnaast wist hij zich te kwalificeren voor 10 van de 13 Euro Tour toernooien, wat natuurlijk ontzettend knap is. Wattimena gaat het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen Michael Barnard. Barnard wist in de eerste ronde Jose de Sousa te verslaan, die in totaal 5 matchdarts miste. Barnard had een gemiddelde van 88,08 en een finishpercentage van 54,55%. Beide heren hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Wij denken dat dit een enorme moeilijke wedstrijd voor ‘The Machine Gun’ gaat worden, wij voorspellen dat Barnard deze partij met 3-1 gaat winnen.

Alan Norris vs Steve Lennon
In de tweede partij van de middag komen Alan Norris en Steve Lennon in actie. Norris heeft een enorm slecht jaar achter de rug. Letterlijk niks lukte bij de Engelsman. Zijn beste resultaat in 2018 was een de laatste 16, dat gebeurde tweemaal op een Euro Tour maar dat was eind maart. De vorm van Norris is niet al te best. Als we kijken naar zijn jaargemiddelde van ‘Chuck’ zit dat op 88,63, dat zit ver onder zijn niveau. Daarom zal dit ook een moeilijk WK worden voor hem. Zijn tegenstander in de Ier Steve Lennon. Hij wist in de eerste ronde James Bailey te verslaan met 3-0. Lennon won deze partij eenvoudig en stond slechts 4 legs af. Lennon noteerde een gemiddelde van 87,22 en een dubbelpercentage van 29,03%. Als we kijken naar de gespeelde wedstrijden tussen beide heren dan leidt Lennon met 2-1. Wij denken dat Lennon deze partij eenvoudig met 3-0 gaat winnen.

Stephen Bunting vs Luke Humphries
De derde partij van de middag gaat tussen Stephen Bunting en Luke Humphries. Bunting is weer op de goede weg terug. De Lakeside kampioen van 2014 bereikte in 2018 zes kwartfinales en twee halve finales. Op de Grand Slam of Darts werd Bunting eerste in de poule met Suljovic, Schindler en Mitchell in de poule. Uiteindelijk werd ‘The Bullet’ bij de laatste 16 uitgeschakeld. Tijdens de Players Championship Finals wist Bunting knap de kwartfinales te bereiken, waar Danny Noppert te sterk was. Bunting gaat in de tweede ronde spelen tegen één van de grote talenten uit Engeland, Luke Humphries. Humphries wist zijn eerste ronde te winnen en liet zien waarom hij zich gekwalificeerd heeft. Humphries gunde zijn tegenstander Adam Hunt slechts één leg en eindigde op een gemiddelde van 97,58 en een finishpercentage van 47,37%. In de eerdere twee ontmoetingen wist Bunting niet te winnen van ‘Coolhand Luke’, Humphries won dit jaar met 6-4 en 6-3. Wij denken dat Humphries deze partij met 3-2 gaat winnen, omdat Humphries al een wedstrijd heeft gespeeld en omdat de resultaten van Bunting op het WK de afgelopen jaar niet geweldig zijn.

Steve Beaton vs Chris Dobey
De laatste partij van de middag ging tussen Steve Beaton en Chris Dobey. Beaton net als alle andere jaren een constant jaar gespeeld. In 2018 haalde Beaton drie halve finales en een kwartfinale, allemaal op de vloer! Daarom blijft Beaton ook altijd rond plaats 20-25 op de wereldranglijst. Zijn tegenstander is Chris Dobey. Dobey won in de eerste ronde erg verrassend eenvoudig van Boris Koltsov met 3-0, die zijn niveau totaal niet haalde. Dobey kwam terecht op een gemiddelde van 92,56 en een dubbelpercentage van 47,37%. In de onderlinge wedstrijden staat het 2-2, de laatste ontmoeting was wel alweer in 2016. Wij denken dat dit wederom een spannende partij gaat worden, maar het wordt ‘The Bronzed Adonis’ die de partij met 3-2 gaat winnen.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *