Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 9 Avondsessie

Vanavond worden de laatste 4 tweede ronde partijen gespeeld. Jelle Klaasen, Gerwyn Price en Dimitri van den Bergh komen in actie. Lees hier onze voorbeschouwing. 

Ian White vs Devon Petersen
De avond begint met een partij tussen Ian White en Devon Petersen. White heeft een enorm goed jaar gehad op de Pro Tour, op de majors wist hij wederom geen potten te breken. White won dit jaar 2 Players Championships en won zijn allereerste Euro Tour toernooi, de Dutch Darts Championship. In de finale werd Ricky Evans verslagen met 8-5. Daarnaast wist ‘The Diamond’ nog twee vloerfinales te halen, maar die verloor hij van Rob Cross en Danny Noppert. Uiteindelijk bereikte White 4 kwartfinales, 5 halve finales en 5 finales. White was als eerste geplaatst op de Players Championship Finals, maar verloor al in de tweede ronde van Brendan Dolan. White treft in zijn eerste wedstrijd op het WK Devon Petersen. Petersen speelde in de eerste ronde tegen Wayne Jones. Petersen kwam 2-0 in sets voor, maar zag Jones terug komen tot 2-2 in sets. Er moest een beslissende leg komen waar Jones in totaal 6 matchdarts miste, uiteindelijk gooide Petersen dubbel 2 voor de overwinning. De Zuid-Afrikaan noteerde een gemiddelde van 84,79 en een dubbelpercentage van 42,31%. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen is het een gelijke stand, 3-3. De laatste ontmoeting was tijdens de allerlaatste Players Championship van het seizoen toen Petersen met 6-5 won. Wij denken dat White vanavond aan het langste eind trek, 3-1 voor de Engelsman.

Jelle Klaasen vs Keegan Brown
De tweede partij van de avond gaat tussen Jelle Klaasen en Keegan Brown. Klaasen heeft een matig jaar achter de rug. Zo heeft de Nederlander nieuwe pijlen gekregen van de leverancier. Zijn beste prestatie van 2018 was het behalen van de kwartfinales van de European Darts Trophy. Ook bereikte hij de kwartfinales tijdens de UK Open Qualifier 6. Klaasen behaalde op het nippertje de World Matchplay en de European Championship, maar werd op beide majors in de eerste ronde uitgeschakeld. Toch kijkt ‘The Cobra’ positief naar het WK, zo zei hij in de rtl7 studio dat hij veel heeft getraind de afgelopen weken en dat het erg goed ging. Dat beloofd dus veel. Hij speelt in de tweede ronde tegen Keegan Brown. Brown versloeg in de eerste ronde een goedspelende Karel Sedlacek met 3-0 in sets. Brown noteerde in zijn eerste partij een gemiddelde van 95,78 en was 40,91% op de dubbels. Brown maakte dus indruk. Dit wordt de allereerste ontmoeting tussen beide heren. Wij verwachten een spannende partij maar toch denken we dat Brown aan het langste eind trek, hij wint met 3-2 in sets.

Gerwyn Price vs Nathan Aspinall
In de derde partij van de avond komt de kersverse Grand Slam of Darts winnaar Gerwyn Price in actie, hij gaat het opnemen tegen Nathan Aspinall. Price won zoals al gezegd de Grand Slam of Darts, na een merkwaardige finale tegen Gary Anderson. Tijdens de Players Championship Finals verloor Price in de eerste ronde, waar Krzysztof Ratajski een 5-1 achterstand omboog in een 6-5 overwinning. Daarnaast wist Price elf kwartfinales, twee halve finales en 3 finales te behalen. Price won 2 van de 3 finales, naast de Grand Slam won de Welshmen ook de International Darts Open. Een geweldig jaar dus voor Price. Hij gaat het in de tweede ronde opnemen tegen Nathan Aspinall. Aspinall won in de eerste ronde vrij eenvoudig van Geert Nentjes. ‘The Asp’ eindigde in die partij op een gemiddelde van 88,42% en een finishpercentage van 33,33%. In de eerdere drie ontmoetingen wist Aspinall nog nooit te winnen van Price, daarom zal het vanavond zeer moeilijk worden voor de Engelsman. Wij denken dat Price deze partij met 3-1 gaat winnen.

Jonny Clayton vs Dimitri van den Bergh
De laatste tweede ronde partij die op het programma staat is Jonny Clayton tegen de tweevoudig jeugd wereldkampioen Dimitri van den Bergh. Clayton heeft dit jaar zijn beste jaar bij de PDC gespeeld. Zo won hij zijn allereerste Euro Tour, de Austrian Darts Open. Daarnaast bereikte de Welshmen ook nog eens 7 kwartfinales en verloor de finale van Players Championship 10 tegen Jeffrey de Zwaan. Op de Grand Slam of Darts wist hij in de poule Michael van Gerwen te verslaan met 5-4, in de kwartfinales wist de Nederlander wel te winnen van Clayton. Ook op de Players Championship Finals behaalde Clayton de kwartfinales. De vorm van ‘The Ferret’ zit dus wel goed. Hij treft een moeilijke tegenstander in zijn eerste wedstrijd op het WK, Dimitri van den Bergh. De Belg versloeg in de eerste ronde Chuck Puleo met 3-0. Van den Bergh noteerde een gemiddelde van 85,25 en een dubbelpercentage van 42,86%. Dat zal echt beter moeten als hij kans wil maken tegen Clayton. In de onderlinge balans is het 1-1, beide wedstrijden werden gespeeld in 2017. De laatste partij van de tweede ronde wordt misschien wel de mooiste van het WK tot nu toe. Wij denken dat er een tiebreak gaat komen, die uiteindelijk Clayton gaat winnen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *