Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK Dag 9 Middagsessie

Dag 9 van het WK gaat over een paar uurtjes van start. In de middagsessie komen o.a. Benito van de Pas en Kyle Anderson in actie. Lees hier onze voorbeschouwing.

Benito van de Pas vs Jim Long
De middag begint met een partij tussen de Nederlander Benito van de Pas en de Canadees Jim Long. Van de Pas heeft een erg slecht jaar achter de rug. Van de Pas is binnen een jaar van plaats 16 gedaald naar plaats 29. Dat komt mede doordat hij zich voor geen één majors wist te kwalificeren. In 2018 behaalde hij slechts 4 keer de laatste 16. Hopelijk kan hij dit achter zich laten en een goed WK spelen, hij heeft een gunstige loting. Hij speelt in de tweede ronde tegen Jim Long. Hij versloeg in een erg saaie partij Mickey Mansell met 3-1 in sets. Long noteerde een gemiddelde van slechts 75,33 en een dubbelpercentage van 40,74%. Dit zal beter moeten voor Long, echter we weten ook niet hoe de vorm is van de Tilburger. Wij denken toch dat ‘Big Ben’ deze partij met 3-1 gaat winnen.

John Henderson vs Gabriel Clemens
In de tweede partij van de middag komt John Henderson in actie, hij gaat spelen tegen Gabriel Clemens. Henderson heeft weer een constant jaar gespeeld. In 2018 wist hij 3 kwartfinales en een halve finale te halen. Op de majors kon hij niet echt potten breken, hij verloor steeds in de eerste ronde. Op de World Matchplay kwam de Schot nog dichtbij, maar verloor in een beslissende leg van Kim Huybrechts. Zijn jaargemiddelde op de Pro Tours is 92,97, wat erg goed is. Gabriel Clemens is de tegenstander. De Duitser wist in de eerste ronde Aden Kirk met 3-0 in sets te verslaan in een matige partij. Clemens noteerde een gemiddelde van 83,27 en was 29,03% op de dubbels. Dit is niet was Clemens kan, helemaal als zijn jaargemiddelde op de Pro Tours 93,95 is. Dit jaar hebben ze twee keer tegen elkaar gespeeld, de Duitser won beide ontmoetingen. Wij denken dat dit een zeer spannende partij gaat worden, maar door de ervaring van ‘Hendo’ gaat hij met 3-1 winnen.

Steve West vs Richard North
De derde partij van de middag is misschien wel de mooiste van de middag. Steve West neemt het dan op tegen Richard North. West is aan een sterk jaar bezig. In 2018 behaalde hij 5 kwartfinales en 3 halve finales. De drie halve finales werden bereikt tijdens drie Euro Tours, een zeer knappe prestatie dus. Hij gaat het opnemen tegen Richard North. North wist in de eerste ronde een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning tegen Robert Marijanovic. North eindigde op een gemiddelde van 92,82 en een finishpercentage van 37,14%. Opvallend was dat ‘Northy’ 10 keer 180 wist te gooien. West wist nog nooit eerder te winnen van North, de eerdere drie ontmoetingen werden gewonnen door de 28-jarige Engelsman. Wij denken dat deze partij gaat tot een beslissende set, die ‘Simple The West’ uiteindelijk gaat winnen.

Kyle Anderson vs Noel Malicdem
De laatste partij van de middag gaat tussen de Australiër Kyle Anderson en de Filipijn Noel Malicdem. Anderson heeft een moeilijk maar constant jaar gehad. Zo had de Australiër in het begin van het jaar last van zijn oogcoördinatie en gebruik aan zelfvertrouwen. Uiteindelijk heeft Anderson vijf kwartfinales en twee halve finales gehaald. Over de vorm van Anderson momenteel weten we niet heel veel, ook omdat hij in de eerste ronde van de Players Championship Finals werd uitgeschakeld door Simon Whitlock met 6-4. Anderson gaat het in de tweede ronde opnemen tegen Noel Malicdem. Malicdem versloeg in de eerste ronde Jeffrey de Graaf met 3-2, na een 2-1 achterstand. Malicdem was over de hele wedstrijd erg constant. De Filipijn noteerde een gemiddelde van 85,86 en een finishpercentage van 30%. Dat zal vrijdagmiddag wel beter moeten als hij kans wil maken. Wij denken dat ‘The Orginal’ deze partij met 3-1 in sets gaat winnen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.