Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Voorbeschouwing PDC WK halve finales

We zijn alweer toegekomen aan de halve finales! Wat vliegt dit WK toch snel voorbij. Vanavond staat uiteraard de kraker van Gerwen tegen Anderson op het programma. Als eerst op de avond zien we de andere halve finale, waarin Smith het opneemt tegen de verrassing Aspinall. Lees hieronder onze voorbeschouwing.

Michael Smith – Nathan Aspinall
De eerste halve finale gaat tussen Michael Smith en Nathan Aspinall. Dat Michael Smith de halve finale haalt is opzich geen finale, maar Aspinall daarentegen wel! Dat de nummer 73 van de wereld eindigt bij de laatste 4 is heel opvallend. En wie weet, is dit nog niet eens zijn eindstation. Smith had de eerste wedstrijd nog moeilijkheden met Ron Meulenkamp, maar daarna heeft hij gewoon fantastisch gespeeld. Met 2 gemiddeldes van rond de 100 en een gemiddelde van 103 in de kwartfinale tegen Humphries is hij verdiend halve finalist. Voor Nathan Aspinall geldt ook dat zijn laatste wedstrijd zijn beste was. In de kwartfinale tegen Dolan gooide hij bijna 100 gemiddeld, dus gezien de statistieken zouden beide heren erg aan elkaar gewaagd kunnen zijn. Aspinall heeft zo’n gemiddelde echter nog maar 1 keer genoteerd, terwijl Smith het constant doet. Of Aspinall het nog een keer kan op een langer format is nog maar de vraag. Smith is natuurlijk de grote favoriet en die druk zal hij zelf ook voelen. Het lijkt er ook op alsof Aspinall het hele toernooi vrij onbevangen heeft gespeeld. Wij denken echter dat Smith wel de wedstrijd gaat winnen. 6-3 voor ‘Bullyboy’.

Michael van Gerwen – Gary Anderson
Daar is hij dan! Dé kraker die iedereen van tevoren al had voorspeld in de halve finale. De nummer 1 van de wereld tegen waarschijnlijk de beste speler van 2018. Anderson is in 2018 namelijk constant in topvorm geweest op de majors. De Schot wist dan ook de UK Open, de World Matchplay en de Champions League op zijn naam te schrijven. Tot aan de kwartfinale had Anderson nog geen gemiddelde van boven de 100 genoteerd, maar tegen Chisnall was hij weer steengoed met een gemiddelde van 103. Van Gerwen heeft daarentegen alleen maar gemiddeldes van boven de 100 gegooid, met als hoogtepunt de 108 tegen Adrian Lewis. In 2018 hebben deze twee wereldtoppers 7 keer tegen elkaar gespeeld op TV. Van Gerwen is met 4-3 in het voordeel wat dat betreft, dus in onderlinge partijen is hij misschien wel de beste darter van 2018 geweest. Van Gerwen heeft op dit WK met geen enkele tegenstander moeite gehad, terwijl Anderson juist met Wattimena, Dobey en Chisnall in iets mindere mate zeker wel lastige wedstrijden heeft gehad. Dat dit een partij gaat worden die gelijk op zal gaan is één ding wat zeker is. Op het WK van 2017 was van dit de finale en toen won van Gerwen met 7-3. Kan van Gerwen Anderson weer de baas zijn op een lang format op het WK? Wij zeggen ja! 6-4 voor de Nederlander!

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *