Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Voormalig wereldkampioen Hankey voor twee jaar de cel in

Ted Hankey moet voor twee jaar de gevangenis in. De voormalig wereldkampioen van de BDO is veroordeeld voor aanranding.

De 54-jarige Hankey zei lange tijd onschuldig te zijn, maar vorige maand bekende ‘The Count’ toch zijn schuld. Nadat bleek dat zijn vergrijp op camera’s is vastgelegd, kon Hankey niet anders dan bekennen. Op 10 september 2021 misdroeg Hankey zich tegenover een minderjarige vrouw in het Engelse Crew. Hiervoor moet Hankey nu dus twee jaar op de blaren zitten, zo meldt de BBC.

Volgens het Britse medium toonde Hankey meer zelfmedelijden dan spijt van zijn actie. Rechter Steven Everett zei dat Hankey zou hebben ontkend tot het bittere eind als de aanval niet op film had gestaan. Door het voorval vraagt zijn vrouw een scheiding aan en willen de kinderen van Hankey geen contact meer met hun vader. Naast de celstraf staat Hankey voor tien jaar geregistreerd als zedendelinquent.

Ted Hankey werd in 2000 en in 2009 wereldkampioen op het legendarische podium van de Lakeside Country Club, waar het wereldkampioenschap van de inmiddels failliete BDO gehouden werd. Hankey droeg als bijnaam ‘The Count’ en kwam vaak met een zwarte cape als graaf Dracula het podium op.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *