Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Wade de winnaar van de Players Championship 24, hij verslaat Chisnall

De Players Championship 24 werd vandaag gespeeld. James Wade werd bekroond tot de winnaar, hij won de finale van Dave Chisnall. Wattimena kwam als enige Nederlander tot de kwartfinale en mag zich daarmee kronen tot de beste Nederlander dit toernooi.

Route naar de finale 
De route van Wade en Chisnall richting de finale. Wade won zijn eerste wedstrijd tegen Marko Kantele met 6-3. De tweede wedstrijd werd gewonnen met 6-1 tegen Jonathan Worsley. De derde wedstrijd won hij van James Richardson ook met 6-1. De vierde wedstrijd in de laatste 16 won hij van Raymond van Barneveld met 6-3 en gooide daar met 105 gemiddeld. De kwartfinales won hij van Jermaine Wattimena, in de laatste leg versloeg Wade hem met 6-5. De halve finale wist hij te winnen van Scott Taylor met 7-4 en daarmee kwam hij in de finale.

De weg van Dave Chisnall begon met een overwinning op Jan Dekker met 6-4. Zijn tweede wedstrijd won hij met 6-4 van Mark Wilson. De derde wedstrijd won hij van Gabriel Clemens, in de laatste leg maakte hij het 6-5. De vierde wedstrijd in de top 16 won hij van Benito van de Pas met 6-5, de tweede Nederlander die hij versloeg. In de kwartfinales won hij van John Henderson met 6-3 met een gemiddelde van 103.7. De halve finale won hij van Jamie Hughes, terwijl Hughes met een gemiddelde van 107 speelde verloor hij wel de wedstrijd en Chisnall won hem met 7-6 en was daarmee de tweede finalist en hij nam het op tegen James Wade.

Finale 
Chisnall mocht de finale beginnen. Hij hield echt niet zijn eigen leg en Wade brak hem gelijk, 1-0. Wade hield ook zijn eigen leg en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong. Wade komt in de leg van Chisnall ook beter in de wedstrijd en brak hem weer, 3-0. In de vijfde leg miste Wade twee dubbels en daarmee kon Chisnall op het bord komen, 4-1. De zesde leg werd weer gepakt door Wade, maar Chisnall pakte de zevende leg met een 126 finish en maakte het 5-2. Wade maakte het daarna tot een 7-3, werd dit de laatste leg en werd James Wade de winnaar of mochten ze nog even doorspelen? Chisnall maakte het dat de wedstrijd nog langer duurde en de stand was nu 7-4. De twaalfde leg werd ook gewonnen door Chisnall en die maakte het tot een 7-5. De dertiende leg ging ook naar Chisnall, Wade kon scorend niet meekomen in deze leg. In de vijftiende en laatste leg scoorde Wade wel goed en kon hij de wedstrijd afmaken, hij won met 8-6 en won hiermee de finale.

Nederlanders
De eerste ronde werden verloren door: Niels Zonneveld, Jan Dekker, Yordi Meeuwisse, Mike van Duivenbode, Geert Nentjes en Vincent van der Meer. De Nederlanders die de eerste ronde wel doorkwamen waren: Benito van de Pas, Ron Meulenkamp, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Maik Kuivenhoven, Raymond van Barneveld, Jelle Klaassen, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan. Daarbij sprong Jelle Klaassen er behoorlijk bovenuit qua gemiddelde, hij gooide namelijk 101.7 gemiddeld in zijn wedstrijd tegen Rob Cross. Ook Vincent van der Voort gooide een goed gemiddelde namelijk 101.2. De tweede ronde werden overleeft door: Benito van de Pas, Ron Meulenkamp, Maik Kuivenhoven, Raymond van Barneveld, Jelle Klaassen en Jermaine Wattimena. Ron Meulenkamp sprong er hier bovenuit, hij gooide 107.2 gemiddeld in zijn wedstrijd tegen Danny Noppert. In de derde ronde hielden de Nederlanders het nog goed vol. Van de Pas, Meulenkamp, Van Barneveld en Wattimena. De laatste 16 werden toen gespeeld. Wattimena is de enige Nederlander die deze ronde doorkwam. Dat was dan ook de laatste ronde dat we de laatste Nederlander konden zien, Wattimena werd in de kwartfinale uitgeschakeld door James Wade.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *