Wade eenvoudig door naar derde ronde, Kurz overtuigt tegen Wilson

Afgelopen avond werden er wederom drie eerste ronde partijen en één tweede ronde partij gespeeld. Lees hier meer over Wilson-Kurz, Payne-Portela en Wade-Edhouse.

James Wilson 1-3 (0-3,1-3,3-1,0-3) Nico Kurz
Wilson begon goed aan de partij, maar miste een 158-finish op de dubbel 19, Kurz hield daardoor zijn eigen leg door dubbel 6 te gooien. Met een 16-darter brak Kurz naar een 2-0 voorsprong. Met een hele knappe 78-finish pakte Kurz de eerste set met 3-0 in legs. De Duitser begon ook goed aan de tweede set, met een 13-darter brak Kurz naar 1-0. Met de tweede 13-darter op een rij verzilverde Kurz de break. Met een knappe 101-finish hield Wilson zijn eigen leg. In de vierde leg miste Wilson 8 darts om terug te breaken, met een 22-darter kwam Kurz op een 2-0 voorsprong in sets. Kurz kwam ook na de tweede pauze goed uit de startblokken, met twee keer 180 en twee keer triple 20 werd dubbel 12 gemiste voor een 9-darter! Uiteindelijk hield de Duitser zijn eigen leg in 10 darts. Met een 14-darter hield Wilson ook zijn eigen leg. In de derde leg plaatste Wilson de break met een 17-darter, nadat Kurz 4 darts op de dubbel miste. Met een knappe 11-darter pakte ‘Jammy Dodger’ de set af van Kurz; 2-1. Wilson begon goed aan de vierde set, maar miste wederom veel dubbels. Met een 19-darter plaatste Kurz meteen de break en kwam op matchpoint met een 17-darter. Met een knappe 76-finish pakte Kurz een 3-1 overwinning in sets!

Gemiddeldes/Finishpercentages;
Nico Kurz: 95,67 / 47,62%
James Wilson: 89,89 / 15,38%

Josh Payne 3-0 (3-0, 3-2, 3-0) Diogo Portela
Josh Payne en Diogo Portela begonnen beide aan hun derde WK. Payne is echter de man met de ervaring en zo ook de favoriet. Hij begon ook een stuk beter aan de wedstrijd dan de Braziliaan. Hij won de eerste set met 3-0, met legs in 17, 17 en 13 pijlen. Portela kreeg geen enkele pijl op de dubbel. De eerste pijl die hij kreeg was echter wel raak. Met een break pakte hij de voorsprong in set twee. Payne brak echter meteen terug met een 130-finish op de bull, met Portela wachtend op 64. Met een 13-darter draaide hij de stand om. Portela bleef echter goed finishen, want ook zijn tweede pijl op een dubbel was meteen raak. Veel leverde dit uiteindelijk niet op, want met een 15-darter hield Payne toch zijn eigen leg en zo ook de set. ‘The Maximum’ ging rustig door en met een 11-darter brak hij Portela meteen in set drie. Met een 17-darter verzilverde hij deze break. Voor Portela duurde het WK dit jaar maar drie sets, want Payne maakte het met een 17-darter vakkundig af. Slecht speelde ‘Brazilliant’ niet, maar hij kwam geen enkel moment in de buurt bij een stunt.

Josh Payne: 96.49 / 45%
Diogo Portela: 90.46 / 66.67%

James Wade 3-0 (3-2, 3-1, 3-2) Ritchie Edhouse
Twee Engelsen mochten deze avond afsluiten. James Wade, als nummer acht aan dit WK begonnen, kan een wel weer een succesje gebruiken. Met Edhouse kreeg hij op papier een lastige tegenstander. Met een 15-darter begon Wade echter prima. Edhouse hield ook zijn leg, hij kreeg hier van Wade 21 pijlen voor. Beide mannen krikten het niveau daarna snel omhoog, want een 13-darter van ‘The Machine’ werd gevolgd door een 12-darter van ‘Madhouse’. Toch was het Wade die met behulp van een 15-darter de eerste set pakte. Edhouse zat er toch ook lekker in en met een 16-darter begon hij zijn set goed. Het bleef hierin bij een goed begin, want al snel stond hij 2-1 achter. Wade gooide namelijk een 13-darter om te breken, nadat Edhouse één pijl op de dubbel miste. De leg daarna miste Edhouse weer één pijl, waardoor Wade met een 18-darter de tweede set binnen kon halen. ‘Madhouse’ stribbelde daarna nog even tegen door in set drie de eerste leg te pakken. Hij werd echter meteen weer teruggebroken, en met een 13-darter kwam Wade op matchpoint. In zijn eigen leg maakte hij het af, zijn eerst matchdart was meteen raak.

James Wade: 92.43 / 64.29%
Ritchie Edhouse: 93.48 / 27.78%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)