Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

Wade en Cullen zorgen voor verrassende finale

De halve finales hebben voor verrassingen gezorgt. Gerwyn Price kon het scorend niet opbrengen om James Wade te verslaan. Ook Jonny Clayton wist geen scherpte mee te brengen in zijn halve finale tegen Joe Cullen. Lees hier alles over de halve finales

Gerwyn Price vs James Wade

Price mocht deze partij beginnen. Beide mannen begonnen niet sterk. Ze hadden moeite met het vinden van de triple. Dit begon bij Wade sneller te lopen dan bij ‘The Iceman’. Het werd 1-0 voor Wade met een keurige 55 finish. Hiermee brak hij meteen Price in de eerste leg. Ook de tweede leg werd gewonnen door Wade. Hij hij een mooie finish van 117. Ook in de derde leg had Price moeite met de triples vinden, tot hij een 180 wist te gooien. Hierna zette hij hem mooi weg, waardoor er druk kwam op de 161 finish van Wade. Toch wist hij deze perfect uit te gooien. Hierdoor werd het 3-0 voor Wade. Hiermee werd Price dus opnieuw gebroken. De vierde leg mocht Wade beginnen. In deze leg nam Price een voorsprong. Hij mocht de eerste pijlen op een dubbel gooien, nadat Wade een 160 finish mist op dubbel 20. Toch wist Price 80 niet te checken. Hierna pakte Wade de herkansing met beide handen aan en wist 4-0 te maken. Ook in de vijfde leg kwam ‘The Iceman’ op een voorsprong. Ook hier miste hij een 90 finish. Toch kreeg hij een nieuwe kans omdat Wade 102 mist. Price gooide dubbel 5, om toch een leg te pakken. Het werd 4-1. In de zesde leg wist Wade weer een 100+ finish uit te gooien. De Engelsman wist 102 te checken en stond waanzinnig te gooien. Hij kwam op een 5-1 voorsprong. Price begon meer in zijn spel te komen en checkt 76 met 2 pijlen. Het werd 5-2. Toch had Price moeite met zijn triples te gooien. Het niveau wat men van hem gewend was, was deze partij ver te zoeken. In de achtste leg, zette Wade hem weg op 77 voor de wedstrijd. Deze miste hij op dubbel 20, maar doordat Price 135 niet uitgooit, kreeg hij drie nieuwe pijlen op de dubbel. Hij wist met de derde pijl dubbel 5 te checken voor de wedstrijd. De halve finale werd gewonnen door een overtuigende James Wade met 6-2. 

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 90.4 / 40.0%
James Wade: 93 / 54.5%

Jonny Clayton vs Joe Cullen

In de tweede halve finale konden Jonny Clayton en Joe Cullen niet aan het niveau komen van hun kwartfinale. Vooral Clayton oogde niet scherp aan het begin en dat kostte hem veel legs. Clayton liet Cullen in de derde leg breken met een 17-darter en Cullen wist deze break ook te verzilveren. In de vijfde leg mistte Clayton ook nog twee pijlen op de dubbel en dit kwam hem ook op de break te staan, in deze leg ging Clayton ook richting de 20 vanaf 122. Deze slordigheden kwamen hem duur te staan. Clayton wist nog wel met een 13-darter terug te breken naar 4-2, wist deze break ook nog te verzilveren voor 4-3, maar verder kwam hij niet. Cullen had aan een 17-darter genoeg om de achtste leg te houden en wist af te sluiten met een 12-darter en een 117-finish. De finale zou gaan tussen Wade en Cullen.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Joe Cullen: 94.99 / 60.0%
Jonny Clayton: 101.76 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Simon O’Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *