Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Wade en Wright veilig, Durrant en Cross naar huis

Judgement Night komt steeds dichterbij. Twee spelers zullen na morgen afvallen en vandaag kunnen de eerste beslissingen al vallen. Afgelopen avond werd speelronde afgewerkt in Milton Keynes. Lees hier meer.

Rob Cross vs Nathan Aspinall

Speelronde acht werd begonnen door Rob Cross tegen Nathan Aspinall. De nummer 9 van de Premier League op dit moment, Rob Cross, begon aan de wedstrijd. Cross begon sterk door zijn eigen leg in 13 darts te houden. Nathan Aspinall antwoordde goed door in 16 darts zijn eigen leg te houden. Vervolgens gingen er nog twee legs met de darts mee voor 2-2. In leg 5 produceerde Aspinall een knappe 146-finish en brak daarmee zijn landgenoot. De break werd een leg later verzilverd via dubbel 6 voor 4-2. Cross gooide opnieuw een erg zwakke leg waardoor Aspinall opnieuw een break wist te plaatsen. Aspinall begon daarna met twee maximale scores om uiteindelijk met een 77-finish in 11 darts het eerste punt te pakken. Cross gaf niet op, want met twee 14-darters en een 17-darter kwam ‘Voltage’ terug tot 6-5. In de beslissende leg begon Aspinall met een 180’er en speelde de leg professioneel uit, in 16 darts pakt hij een 7-5 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 90,52 / 45,45%
Rob Cross: 94,58 / 58,33%

Gary Anderson vs Dimitri van den Bergh

Als koploper aan de achtste speelronde beginnen: wie dat aan het begin van de Premier League tegen Dimitri van den Bergh had verteld was keihard uitgelachen door ‘The Dreammaker’. Toch is het zo, en onverdiend is het zeker niet. De Belg speelt enorm sterk en lijkt een grote kanshebber voor de Play-Offs. Gary Anderson is dat ook altijd en daarom zal hij juist in deze wedstrijd punten te willen pakken. Dit leek echter al snel volkomen fout te gaan. De Schot won nog de eerste leg met een 100-finish, maar daarna gingen er vier legs op rij naar Van den Bergh, die in de vijfde legs zelfs dubbel 18 miste voor een 9-darter.

De wedstrijd kantelde echter hierna meteen. Van den Bergh ging veel dubbels missen waardoor de stand op 4-3 kwam, maar na missers van Anderson was het ook snel 5-3. Met legs in 14 en 12 zette Anderson even aan en vanuit een moeilijke positie kwam hij zo terug tot 5-5. Hij mocht gaan gooien voor een punt, maar vijf missers op de dubbels later gaf hij de leg aan Van den Bergh. Een punt leek hij wel verdiend te hebben, maar ook in de laatste leg ging het mis. Nu miste de Schot vier dubbels, waardoor Van den Bergh ontsnapte en ook hier weer een overwinning binnen sleepte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 91.16 / 18.52%
Dimitri van den Bergh: 87.28 / 22.58%

James Wade vs Jonny Clayton

In de derde partij van de avond startte James Wade weer fantastisch. Hij speelde de afgelopen twee avonden al sterk. Hij begon met een 13-darter om zijn leg te houden en hij knalde er een 11-darter overheen voor een 2-0. De derde leg ging iets minder soepel. Hij had acht pijlen nodig op de dubbel, waardoor Clayton een pijltje kreeg voor de Bull. Deze ging er nog niet in en dus kwam Wade op 3-0, maar een leg later ging D8 er wel in voor 3-1. Jonny Clayton weet zich zo wel in de wedstrijd te knokken, maar hij zou de break van de tweede leg goed moeten maken voor een punt. Jonny Clayton gooide een gooide een 100 gemiddelde, maar was deze wedstrijd volledig kansloos. Clayton wist slechts twee legjes te houden. Wade wist in de achtste leg een mooie 101-finish te gooien als hoogtepunt van de wedstrijd voor 6-2 en de volgende leg wist hij het ook al gelijk af te maken met een 12-darter. Door deze overwinning met een gemiddelde van ruim 105, weet Wade zich ook veilig te spelen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 105.29 / 35%
Jonny Clayton: 103.23 / 50%

Peter Wright vs Glen Durrant

Glen Durrant heeft het al de complete premier league niet en heeft nog geen punt gepakt. Hij ligt er ook al uit en vandaag ging het ook niet zoals gewenst. Na twee legs stond Durrant niet veel meer dan 82 gemiddeld te gooien. Peter Wright speelde ook zeker niet zijn beste partij, maar kwam wel via een 19-darter en een 13-darter op een 2-0 voorsprong. Durrant kreeg wel kleine kansen, In de eerste leg mocht hij het proberen vanaf 110 en in de derde leg kreeg hij twee pijlen op de dubbel vanaf 88. Ook Peter Wright kwam niet boven de 95 gemiddeld uit. Zo kreeg Durrant ook in de vierde leg een kans vanaf 121 en deze gooide Durrant ook nog uit via de Bull. De wedstrijd krabbelde voort en Durrant kon ook geen kansen meer creëren. In de zevende leg zorgde Peter Wright voor de hoogtepunt van de wedstrijd, hij gooide 156 uit voor de 6-1. In de achtste leg kreeg Durrant nog drie pijlen op de dubbel, maar ook dat zat er niet in. Peter Wright deed goede zaken voor het legsaldo en Glen Durrant moet nog een avond doorkomen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 94.75 / 46.67%
Glen Durrant: 79.54 / ‘16.67%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *