Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

Wade gooit zijn hoogste TV-gemiddelde, Clayton voltooit comeback

James Wade en Jonny Clayton hebben zich geplaatst voor de finale van de twaalfde speelavond Premier League. Dit deden zij beiden op fenomenale wijze. Wade gooide zijn hoogste TV-gemiddelde en Clayton wist weer een Come-Back te maken. Lees hier alles over de partijen.

James Wade vs Gerwyn Price

James Wade was in de eerste halve finale fenomenaal en Price was hier niet tegen opgewassen. Wade gooide een gemiddelde van 114.73, gooide 85.7% op de dubbels en gooide onderweg ook nog een 140-finish. In het begin van de wedstrijd kreeg Price nog wel kleine kansen. In de eerste leg wist Price 68 niet uit te gooien voor de break en in de tweede leg ging 149 niet uit en dit kostte Price de break. Wade was vervolgens onhoudbaar. De break werd verzilvert voor 3-0. Price wist nog wel met een 124 finish een leg te houden, maar het bleef hierbij. Vanaf de vijfde leg begon de Wadeshow. In de vijfde leg gooide Wade een 12-darter voor de break. Hier volgde hij zes perfecte pijlen op, dit betekende uiteindelijk een 10-darter voor 5-1. Wade sloot de partij af met slechts een 14-darter voor een 6-1 overwinning. De 114.73 was zijn hoogste TV-gemiddelde in zijn carrière, na de vierde leg heeft Price ook geen pijl op de dubbel gehad. Wade wist al een sterke partij af te leveren in de kwartfinale en deed er in de halve finale een schepje bovenop.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
James Wade: 114.73 / 85.7%
Gerwyn Price: 99.17 / 33.3%

Jonny Clayton vs Michael Smith

De wedstrijd tussen Michael Smith en Jonny Clayton begon was wat meer gelijkwaardig. Beiden heren hielden de eigen leg met een 15-darter, Clayton had hier wel een 140-finish voor nodig. In de derde leg kreeg Clayton de eerste breakkans. Smith mistte vanaf 125 voor een 12-darter, maar Clayton mistte twee pijlen vanaf 81. Een leg later wist Smith wel te breken, Clayton kon scorend niet mee en Smith wist een 12-darter en een 94-finish te gooien voor de 3-1. Clayton kon even niet mee en moest toestaan dat Smith zijn eigen leg hield met een 16-darter. Clayton moest op zoek naar twee breaks. In de zevende leg kwam de eerste al nadat Smith 160 niet uitkreeg via de dubbel, Smith was ook niet in vijf beurten uit. Clayton wist de break te verzilveren voor een 4-4. Beiden heren gooide op dit moment net boven de 100 en het werde een best of three. Clayton begon deze met twee 180-ers in de leg van Smith, dit leverde een 11-darter op en zo mocht Clayton beginnen aan de leg die de wedstrijd kon opleveren. Ook deze leg begon Clayton met een 180-er. Smith kwam er zo niet meer voorbij, Clayton plaatste zich zo voor de wedstrijd door met 6-4 te winnen na een 2-4 achterstand.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 104.16 / 54.5%
Michael Smith: 104.73 / 44.4%

Image courtesy of FOTO: Simon O’Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *