Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

Wade trekt matige finale naar zich toe

James Wade wist de dagzege te pakken in de Premier League. Na twee sterke overwinningen op Van Gerwen en Price, wist hij een matige partij tegen Clayton over de streep te trekken. Wade wist belangrijke dubbels wel te gooien waar Clayton deze dubbels mistte. Lees hier alles over de partij.

Het was tot de finale al een fantastische dag darts en dit leverde twee terechte finalisten op. James Wade wist eerst al onder druk van Michael van Gerwen een goede partij af te leveren. Wade gaf de beslissende break niet weg. In de tweede ronde veegde hij Price weg met zijn hoogste TV-gemiddelde, dit was een gemiddelde van 114.73. Jonny Clayton wist eerst Wright te verslaan met een gemiddelde van boven de 100, hier gooide hij al 40% op de dubbels. In de halve finale deed hij hier een schepje bovenop met een gemiddelde van 104.73. Hij kwam tegen Michael Smith terug van een 4-2 achterstand.

James Wade pakt dagzege na wisselvallige partij

De finale begon in ieder geval niet zo spectaculair als de twee halve finales. James Wade wist in de eerste twee legs wel te overtuiging, hij gooide in de eerste leg gelijk zijn eerste 180-er en hield zo zijn eerste leg. In 14 pijlen en in de tweede leg wist hij te profiteren dat Clayton niet in vijf beurten uit was. Wade had hier nog een 118-finish voor nodig, maar deze gooide hij en zo had hij al een break verschil. Vervolgens was het de beurt aan Clayton. na een nieuwe matige leg was Wade in 18 pijlen niet uit en zo wist hij de break niet te verzilveren. Clayton had moeite om de re-break wel te verzilveren. Hij mistte twee keer over het grote vlak, maar Wade mistte ook twee dubbels. Clayton mocht zo voor de tweede leg op rij een 17-darter te gooien. Wade had zo Clayton in de wedstrijd gelaten en hier profiteerde Clayton van. In de vijfde leg wist Clayton een 177 te gooien en had tijd voor de dubbel. Met een 13-darter brak Clayton, hij won de derde leg op een rij en had de wedstrijd in handen. Wade zakte weg naar een gemiddelde van 90.88 na zes legs. Na vier legs voor Clayton wist Wade ook weer een leg te pakken, maar Wade moest een keer breken. In de achtste leg gooide Clayton een 11-darter om zijn leg te houden en in de negende leg mistte Clayton al een matchdart. In de tiende leg begon Clayton de leg met drie beurten zonder trippel, hiermee gaf hij het initiatief weg. Wade had een 118 finish nodig om een beslissende leg af te dwingen en hij gooide deze. Wade mocht de laatste leg beginnen. In de laatste leg kreeg Wade de kans vanaf 90, hij mistte en hierdoor kreeg Clayton de kans vanaf 72. Ook Clayton mistte en hierdoor wist Wade zijn tweede machtdart wel te verzilveren. Wade pakte hiermee de dagzege.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
James Wade: 95.38 / 54.5
Jonny Clayton: 101.29 / 45.5%

Image courtesy of FOTO: Simon O’Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *