Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
James Wade

Wade wederom naar een major finale

Na de spectaculaire kwartfinales waarbij Wade en van den Bergh diep moesten gaan om de halve finale te bereiken, stonden de twee top tien spelers vandaag tegenover elkaar. ‘The Machine’ stond de hele wedstrijd achter maar won op zijn ‘James Wades’. Lees hier meer.

Zwakke start Wade

Wade mocht de eerste leg beginnen en hij was ook de eerste speler met een kans op de dubbel. Een 76 finish mistte Wade op tops, waarna de Belg een 160 finish uit de hoge hoed toverde. Vervolgens hield van den Bergh zijn eigen leg nadat Wade 2 kansen liet liggen op zijn geliefde dubbel 10. Nadat leg 3 en 4 met de darts mee gingen brak van den Bergh in leg 5 nogmaals James Wade. Dit maal met een 14-darter, waarbij Wade weer kansen liet liggen op de dubbel. Zo ging de Belg met 4-1 de break in.

Van den Bergh houdt voorsprong

De tweede sessie lieten beide mannen hun kwaliteit zien. Nagenoeg alle legs werden binnen 15-darts gehouden en zo behield de Belg zijn voorsprong van 2 breaks. Ook de 3e sessie lukte het de Engelsman niet om de jonge Belg te breaken. Dimitri van den Bergh gooide simpelweg te goed en ging met 9-6 de derde pauze in.

Wade komt terug

In de 18e leg brak James Wade eindelijk terug en won vervolgens 3 legs op rij. Na de 9-10 tussenstand zette van den Bergh echter weer aan en kwam 9-13 voor. Van den Bergh mistte één pijl voor een 14-9 voorsprong en Wade kwam terug door zijn geliefde dubbel 10 te finishen. In de 28e leg mistte van den Bergh 6 pijlen op de dubbel en Wade profiteerde. De comeback was een feit want het stond 14-14. Bij deze tussenstand was het best of 3 legs. Van den Bergh brak Wade middels een 14-darter en leek naar zijn tweede major finale te gaan. Een leg later mistte hij op 89-finish de bull en dit bleek cruciaal. James Wade gooide met zijn derde dart dubbel 6 en dus was een alles beslissende leg een feit. James Wade begon met 140 en 180 en dus leek de Belg gezien. Dit bleek ook toen Wade na 12 darts 76 uitgooide en zich zo voor zijn derde Grand Slam of Darts finale plaatsten.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
James Wade: 98,76 / 37,5%
Dimitri van den Bergh: 97,16 / 40,54%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *