Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

James Wade

Finishes James Wade te machtig voor Simon Whitlock

James Wade heeft zich geplaatst voor de halve finales van de UK-Open. Simon Whitlock kon James Wade niet van zich afschudden, Wade bleef erin hangen en met een aantal fantastische finishes ging Wade er ook voorbij. Een 147-finish van wade, was de doodsteek voor Whitlock. James Wade wint uiteindelijk met 10-8.

Het is alweer tijd voor de kwartfinales van de UK open. In de middagsessie worden alle kwartfinales gespeeld en in de eerste partij mochten James Wade en Simon Whitlock aftrappen. De normaal sterk finishende Wade mag het gaan bewijzen tegen een normaal sterk scorende Whitlock.

Wade profiteert van slechte leg Whitlock

In de eerste sessie mocht Whitlock beginnen aan de partij en dit deed hij gelijk sterker dan Wade. Hij behield zijn eigen leg keurig en wist vervolgens ook gelijk te breaken met een 12-darter en een Bull-finish. Toch wist Whitlock niet snel afstand te nemen. De derde leg was erg matig van Whitlock en Wade wist hiervan te profiteren, hij mocht breaken met een 17-darter. Vervolgens had Wade het ritme gevonden, hij wist zijn eigen leg te houden in vijf beurten. Ook had hij slechts elf pijlen nodig om Whitlock te breaken en met een 3-2 voorsprong de break in te gaan. Hij sloot de sessie ook af met een 85-finish.

Whitlock pakt leiding in ijzersterke sessie

In de tweede sessie was Wade kansloos tegen het scorende geweld van Whitlock. In deze sessie gooide Whitlock vijf 180’ers en gooide twee keer over twee maximale scores in een leg. Wade had weinig toe te voegen in deze leg en probeerde zijn legs in ieder geval te houden. Dit lukte hem slechts één keer waardoor hij de sessie verloor met 4-1 en hierdoor was de tussenstand na twee sessies 6-4 voor Whitlock.

Finishes leveren Wade overwinning op

Beiden spelers waren wisselvallig in de partij en goede legs werden afgewisseld met slechte legs. James Wade begon de derde sessie met een break via een 128-finish, maar hij wist dit niet voort te zetten. Met een 15-darter mocht Whitlock terug breaken en hij vervolgde dit met een 12-darter en een 124-finish op de bull. Vervolgens hadden beiden weer een slechte leg, waardoor Wade zijn leg mocht houden met een 23-darter. Simon Whitlock leek in de vijftiende leg op matchpoint te komen, maar hij verprutste het. Op 170 ging hij voor de bull terwijl Wade niet op een finish stond. Hij miste zijn kansen en James Wade profiteerde met een fantastische 147-finish om te breaken. Wade zette deze finishes ook door, hij verzilverde zijn break en wist vervolgens ook een 82-finish uit te gooien op de Bull. Wade mocht beginnen aan de achttiende leg voor de wedstrijd en hier kwam Whitlock niet meer in de buurt. James Wade plaatst zich als eerste voor de halve finales van UK-Open.

Gemiddeldes / finishpercentages:
James Wade: 98.39 / 50%
Simon Whitlock: 96.7 / 36.36%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *