Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Eddie Lovely

Wales domineert op dag 1 UK Q-School, ook Lovely door

Tegelijkertijd met EU Q-School wordt er ook in de UK gedart in dezelfde opzet. Twee Engelsmannen werden vergezeld door twee spelers uit Wales, hét dartsland van dit moment, als dagwinnaars.

Hoe verging de dag?

166 spelers, een stuk meer dan in Duitsland aan de oche verschenen, begonnen om twee uur lokale tijd aan Fase 1A van UK Q-School. Spelers als Wayne Warren, de laatste wereldkampioen bij de BDO, en Fallon Sherrock traden in de middag aan. Voor beide liep dag één echter niet zoals gehoopt. Warren verloor al in zijn eerste wedstrijd van Charlie Symons (6-3), terwijl Sherrock in haar tweede wedstrijd met 6-4 onderuit ging tegen Sam Booth. Ook grote namen als Kevin Painter, Daryl Fitton en James Richardson verloren al snel in het toernooi. Cultheld Cameron Menzies werd weer eens gediskwalificeerd, dit keer omdat hij te laat bij de baan was.

Arron Monk en Haupai Puha, twee veelgenoemde namen voor een Tour Card, haalden de laatste 32, maar gingen hier beide hard met 6-2 onderuit. Ook Wes Newton kwam deze ronde niet door. Al dit zorgde ervoor dat de laatste acht overgebleven spelers toch redelijk verrassend waren. Chas Barstow maakte hier verreweg de meeste indruk van: de jonge Engelsman won al zijn vijf voorgaande wedstrijden met een gemiddelde van boven de 90.

Kwartfinales

In de kwartfinale, en dus de finale voor een plek in de Final Stage, trof Barstow met Adam Smith-Neale toch een grote naam, namelijk voormalig winnaar van de World Masters bij de BDO. Voor het eerste deze dag kwam zijn gemiddelde uit onder de 90, maar dit was alsnog genoeg om met 6-4 te winnen en zijn plek veilig te stellen. Eddie Lovely, die begin 2020 een paar Pro Tours speelde, speelde zich ook naar de volgende fase. Twee mannen uit Wales completeerden het kwartet: Derek Coulson en Dale Hughes, die pas zijn eerste PDC toernooi gooide, voegden zich bij zeven ander landgenoten die al in de Final Stage zaten.

Eddie Lovely 6-2 Nathan Girvan
Chas Barstow 6-4 Adam Smith-Neale
Derek Coulson 6-4 John Imrie
Dale Hughes 6-5 Josh McCarthy

Order of Merit

 1. Josh McCarthy 4
 2. John Imrie 4
 3. Adam Smith-Neale 4
 4. Nathan Girvan 4
 5. David Airey 3
 6. David Wawrzewski 3
 7. John Scott 3
 8. Kevin Thomas 3
 9. John Brown 3
 10. Kevin McDine 3
 11. Connor Scutt 3
 12. Stephen Gallimore 3

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *