Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gabriel Clemens

Wales en Duitsland imponeren, Australië verslaat Ierland

Op de avondsessie van dag één van de World Cup of Darts kwamen er genoeg toppers in actie. Ierland verloor als enige seed, terwijl er ook een paar ‘whitewashes’ werden uitgedeeld.

Zweden en Griekenland mochten de avond openen en met maar vijf legs werd dit een heel snelle start. John Michael en Veniamin Symeonidis uit Griekenland speelden een topwedstrijd en met een gemiddelde van 91.65 wonnen zij met 5-0 van Daniel Larsson en Dennis Nilsson.

Het B-team van Schotland verscheen in wedstrijd twee op het podium. Robert Thornton en John Henderson troffen het team uit Japan. Met een 120-finish zette Asada de Japanners nog op een 2-1 voorsprong, maar daarna zakte vooral Yamada erg weg. De Schotten profiteerden zonder goed te spelen en wonnen met 5-3.

Op papier leek wedstrijd nummer drie, Zuid Afrika tegen Polen, een mooi duel te gaan worden tussen Krzysztof Ratajsi en Devon Petersen, maar in praktijk pakte dit heel anders uit. Als tweede speler was Krzysztof Kciuk een stuk beter dan Carl Gabriel, waardoor de Polen een gemakkelijke wedstrijd kenden. Het werd maar liefst 5-0.

De wedstrijd van het toernooi tot nu toe volgde. Op voorhand leek dat al zo, maar ook in de praktijk was Ierland vs Australië een partij om van te smullen. Whitlock en Heta leken meteen op elkaar ingespeeld te zijn en dankzij een paar missers van de Ieren profiteerden zij optimaal: 5-2 werd de eindstand in het voordeel van de Australiërs.

Wales lijkt de grote favoriet dit jaar en dat bewezen ze ook meteen. Met legs in 12 en 14 pijlen begonnen ze enorm sterk. De Russen, die met rouwbanden speelden vanwege het overlijden van de vader van Boris Koltsov, kregen kansen, maar deze werden niet benut. Wales kon zo vrij makkelijk met 5-0 winnen.

Een wedstrijd later liet een andere titelkandidaat van zich horen. Clemens debuteerde uitstekend en samen met Hopp rolden ze Finland met 5-0 op. Het gemiddelde eindigde op 96.35.

Debutant Letland mocht de avond met een overwinning sluiten tegen Hongkong. Het werd een matige wedstrijd, waarbij het verschil tussen de teamcaptains, Madars Razma en Kai Fan Leung, en de tweede spelers, Royden Lam en Janis Mustafejevs, erg groot was. Met een knappe 97-finish redde Mustafejevs de Letten, waarna hij in de decider ook nog de beslissende dubbel gooide.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *