Wales en Noord-Ierland al uitgeschakeld, Paul Lim wint

Het is wat rustig in de zomerperiode, maar vanavond werd er eindelijk weer gedart. De World Cup of Darts, het WK voor landen, trapte vandaag af. In Duitsland werden door het korte format een aantal verrassende landen uitgeschakeld.

Op de eerste avond kwamen de eerste 16 landen in actie:

Gibraltar (Lopez, Parody) 4-5 Japan (Asada, Muramatsu)
Een bloedspannende wedstrijd, maar van laag niveau. Beide landen breakten een keer totdat het 4-4 werd. Hier zette Gibraltar zijn score keurig weg op 42, maar Asada was de beroerdste niet om 104 via dubbel 12 te gooien en dus de winst te pakken.

Noord-Ierland (Gurney, Dolan) 4-5 Zuid-Afrika (Petersen, Bouwers)
De eerste verrassing van het toernooi. Toch was de wedstrijd van laag niveau. Met Vernon Bouwers, een man zonder ervaring op het PDC circuit, leek Zuid-Afrika tegen de ervaren rotten Dolan en Gurney een betere tegenstander te treffen. Dit lieten ze niet merken. De hele wedstrijd gingen de legs met de pijlen mee en dus werd het bloedspannend in de laatste leg waar Zuid-Afrika wist te breaken en dus de winst te pakken.

Nieuw-Zeeland (Harris, Puha) 5-1 Litouwen (Labanauskas, Barauskas)
Een kansloze wedstrijd voor het team dat werd ingevlogen als de vervanger van Zwitserland, Litouwen. Met name Mindaugas Barauskas, een man die nog geen enkele ervaring op het PDC circuit heeft, kon het niveau niet bijbenen. Ondertussen stond Cody Harris wel degelijk te spelen. Hij was dan ook degene die de wedstrijd mocht beslissen door 124 uit te gooien.

België (Huybrechts, Van den Bergh) 5-1 Hong Kong (Lam, Leung)
De chemie was duidelijk bij België. Hoewel Kim Huybrechts zijn broer moest missen als koppelmaat, deed Van den Bergh niet onder. Hong Kong had in het begin van de wedstrijd nog wel een aantal kansjes, en stond zeker niet slecht te spelen. Toch wist team België op de juiste momenten de dubbels uit te gooien en de wedstrijd te winnen.

Brazilië (Portela, Valle) 1-5 Zweden (Nilsson, Caris)
Een van de slechtere wedstrijden van vanavond was deze. Het was mogelijk de laatste wedstrijd van dartslegende Magnus Caris. Brazilië begon sterk aan de wedstrijd, maar naar mate de wedstrijd vorderde was met name het niveau van Artur Valle ondermaats. Bij Zweden daarentegen wist Nilsson erg sterk te finishen, terwijl Caris beter scoorde.

Wales (Price, Clayton) 3-5 Singapore (Lim, Lim)
Het publiek ging al snel achter Singapore staan. Dit leek goed te helpen voor de Lim’s, overigens geen familie. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, maar het niveau van Jonny Clayton moest het laten afweten verder in de wedstrijd. Bijkomend dat Harith Lim, normaal de mindere speler, juist heel goed speelde, zorgde het voor de tweede stunt van het toernooi. Zo werd het als nummer drie geplaatste team uitgeschakeld.

Duitsland (Hopp, Schindler) 1-5 Hongarije (Szekely, Vegso)
Het Duitse duo mocht voor eigen huis spelen, en dit was te merken ook. Het duo speelde sterk. Het Hongaarse duo, dat het vooral van het spel van Vegso moest hebben, wist na de eerste leg geen enkele leg meer te pakken en moest dus genoegen nemen met een ruime verliespartij.

Schotland (Anderson, Wright) 5-0 Denemarken (Laursen, Heinsoe)
Misschien wel de beste partij van de avond, althans voor Schotland dan. Denemarken had geen enkele kans op een leg. Het was tevens het eerste koppel van het toernooi dat een gemiddelde van boven de 100 wist te produceren. Kortom: Schotland is in vorm.

Deel met:


Plaats een reactie