Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wales - World Cup of Darts 2023

Wales in beslissende leg langs België: derde finale in vier jaar

Gerwyn Price en Jonny Clayton hebben net als vorig jaar de finale van de World Cup of Darts gehaald. België werd in een beslissende leg aan de kant gezet.

Nadat België al Nederland én Australië versloeg was het in de halve finale Wales die op hun pad kwam. Wederom een flinke uitdaging voor onze zuiderburen, terwijl het voor Wales pas de eerste échte test werd. Met een 16-darter greep het duo Price/Clayton de eerste leg, waarna Van den Bergh/Huybrechts een 17-darter gooide. Het niveau lag, zeker voor koppels, hoog. Twee keer wist Wales zijn eigen leg te houden in 13 pijlen, terwijl België tussendoor een 16-darter gooide. De eerste fout werd daarna gemaakt door Huybrechts: drie pijlen op de dubbels werden gemist, waarna Clayton dubbel 10 vond voor de break.

Het gat leek geslagen: met een 13-darter zette Wales de stand op 5-2. Price miste een leg later tops maar net om nog verder uit te lopen, waardoor België hoop hield. Die hoop vervloog een leg later al weer. Huybrechts miste 87 op de bull, waarna Price met zijn laatste pijl dubbel 8 vond. Clayton kon daarna de partij in het slot gooien, maar door drie missers op dubbel acht liet hij België in leven. Een leg later kwam dit keihard in hun eigen gezicht terug. Van den Bergh gooide 70 uit op dubbel 11, waardoor de stand op 6-6 kwam. De spanning nam toe: beide landen hielden hun eigen legs, waardoor België voor de derde keer op rij in een beslissende leg terechtkwam. Wales begon matig in deze laatste leg, maar Van den Bergh en Huybrechts konden niet optimaal profiteren. Nadat Van den Bergh vanaf 121 geen kans op de dubbel kreeg, was het Clayton die alsnog het duel in het voordeel van Wales besliste. ‘The Ferret’ gooide 100 uit, waardoor hij samen met Price naar de finale gaat.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Wales: 95.85 / 32%
België: 92.25 / 29.2%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *