Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wales - World Cup of Darts 2023

Wales maakt favorietenrol waar: Price en Clayton winnen World Cup

Voor de tweede keer in hun carrière hebben Gerwyn Price en Jonny Clayton voor Wales de World Cup gewonnen. In de finale lieten ze niks heel van Schotland: 10-2.

De eerste World Cup of Darts met het nieuwe format kreeg de finale die het verdiende: Gary Anderson en Peter Wright, de winnaars in 2019, tegen Gerwyn Price en Jonny Clayton, de winnaars van 2020. Het eerste land dat tien legs binnensleepte zou de beker omhoog mogen houden. Wales, voorafgaand aan dit toernooi al de grote favoriet, begon sterk. Met legs in 17, 14 en 19 kwam het snel op 3-0, waarna Schotland met een 15-darter ook wat deed. Wright miste een leg later dubbel 18 voor een 147-finish: in plaatst van 3-2 moest hij zo toezien hoe Clayton de stand op 4-1 bracht.

Schotland kwam er niet aan te pas. Even leek er hoop op een tweede leg, maar een 104-finish van Price liet ook deze hoop verdwijnen. Het duo uit Wales stond fantastisch te spelen en liet niks heel van hun tegenstander. Legs in 16, 16 en 15 (met 116-finish) volgden, waardoor de stand al op 8-1 kwam. De Schotten showden nog even hun klasse met een 12-darter, maar zagen dat Wales dat een leg later ook konden. Anderson kon er alleen maar om lachen. Voor de tweede keer in hun carrière mochten Gerwyn Price en Jonny Clayton daarna hun handen de lucht in steken: Clayton vond dubbel acht, wat Wales de titel bracht. De grote favoriet maakte het absoluut waar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Schotland: 90.08 / 25%
Wales: 96.18 / 58.8%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *