Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wales ontsnapt, Noord-Ierland en Duitsland winnen ook

Gerwyn Price en Jonny Clayton zijn afgelopen zaterdagmiddag ontsnapt in de tweede ronde van de World Cup of Darts. Er moest uiteindelijk een koppelpartij aan te pas komen om Oostenrijk te verslaan. Noord-Ierland en Duitsland wonnen wel met 3-0. Lees hier meer.

Noord-Ierland (6) vs Nieuw-Zeeland

De eerste singlepartij die op het programma stond ging tussen Daryl Gurney en Ben Robb. De Nieuw-Zeelander begon goed door met een 14-darter Gurney meteen te breaken. Toch keek Robb na drie legs tegen een achterstand aan, met finishes van 52 en 117 kwam de Noord-Ier 2-1 voor. Robb hield vervolgens zijn eigen leg, dit deed hij opnieuw in 14 darts; 2-2. Verder kwam ‘Big Rig’ niet, want een 17-darter en een 67-finish zorgden ervoor dat Gurney de 4-2 overwinning pakte.

In de tweede singlepartij trof Brendan Dolan Warren Parry. De 58-jarige Parry begon als betere aan de wedstrijd door de eerste twee legs te pakken. Dolan herstelde die achterstand snel en Parry zakte wat in qua scores. Met finishes van 68, 107 en een 13-darter won ‘The History Maker’ vier legs op een rij en plaatste hiermee Noord-Ierland voor de kwartfinales.

Daryl Gurney 4-2 Ben Robb
Brendan Dolan 4-2 Warren Parry

Wales (2) vs Oostenrijk

Gerwyn Price en Mensur Suljovic mochten het tegen elkaar gaan opnemen in de eerste single van deze wedstrijd. Price mocht de wedstrijd beginnen en met een 156-finish ging de leg naar Wales. Suljovic deed meteen wat terug door met een 14-darter de 1-1 op het bord te zetten en met een 13-darter de Welshman zelfs te breken. Price wist met een 18-darter terug te breken, maar ook hij leverde meteen de daaropvolgende leg weer in aan Suljovic, die met een 78-finish voor de derde break op rij zorgde. Suljovic leek op een overwinning af te stevenen, maar met een 149-finish bracht Price de stand terug tot 3-3. Dit bleek de redding van Price want met een 142-finish in 12 darts ging de eerste partij naar Wales.

Rodriguez mocht de tweede single beginnen en deed dit beter dan Clayton. De Oostenrijker wist de eerste leg te behouden en zorgde in de tweede leg voor de break voorsprong. Ook leg drie leek naar Rodriguez te gaan, maar de Oostenrijker gooide zich dood vanaf 80. Clayton profiteerde zorgde meteen voor de re-break. Clayton werd hierdoor wakker geschud, want met een 11-darter stond het binnen no-time weer gelijk. Rodriguez herpakte zich en kwam met een 78-finish op matchpoint. Dit matchpoint verzilverde Rodriguez meteen. Met een 13-darter ging de tweede koppel naar Oostenrijk en moest een laatste koppelpartij de beslissing brengen.

De beslissende koppel werd begonnen door Wales, die ook op een 1-0 voorsprong kwamen. De voorsprong werd echter met een sterke leg ook weer ongedaan gemaakt door Oostenrijk. Ook de daaropvolgende drie legs gingen met de pijlen mee. Wales deed dit met een 16- en een 17-darter, Oostenrijk had aan 17 pijlen genoeg. Wales kwam hiermee op matchpoint, maar kon niet voorkomen dat Oostenrijk er eerst 3-3 van maakte. Het ging met hangen en wurgen, maar Wales wist alsnog de partij over de streep te trekken.

Gerwyn Price 4-3 Mensur Suljovic
Jonny Clayton 2-4 Rowby-John Rodriguez
Koppel Wales 4-3 Koppel Oostenrijk

Duitsland (7) vs Denemarken

Duitsland tegen Denemarken begon met een partij met twee tourkaarthouders, het ging tussen Martin Schindler en Vladimir Andersen. In de beginfase konden beide heren nog goed bij elkaar blijven. Zo gooide Andersen een knappe 110-finish in zijn eigen leg. Bij een stand van 2-1 voor Schindler, miste de Deen 3 pijlen op de dubbel om er 2-2 van te maken. Schindler profiteerde en plaatste via dubbel 2 de eerste break. Een leg later maakte ‘The Wall’ het meteen af, met een 16-darter won Schindler 4-1 en zette hij de stand op een 1-0 voorsprong voor Duitsland.

De tweede singlepartij ging tussen Gabriel Clemens en Andreas Toft-Jørgensen. Jörgensen begon de wedstrijd en wist met een knappe 84-finish via de bull zijn eigen leg te houden. Vervolgens kwam de Deen er niet meer aan te pas. Met o.a. een 71-finish brak Clemens en zorgde voor een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg kreeg Jörgensen 6 pijlen om er 3-2 van te maken, maar miste. ‘The German Giant’ bleef koel en zorgde via dubbel 9 ervoor dat Duitsland de kwartfinales bereikt.

Martin Schindler 4-1 Vladimir Andersen
Gabriel Clemens 4-1 Andreas Toft-Jørgensen

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *