Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wales simpel langs Duitsland in halve finale

De tweede halve finale van de World Cup of Darts ging tussen Wales (Gerwyn Price & Jonny Clayton) en Duitsland (Gabriel Clemens & Max Hopp). Lees hier meer.

Gerwyn Price vs Gabriel Clemens

De eerste singlepartij die op het programma stond was die tussen Gerwyn Price en Gabriel Clemens. Price begon scorend erg goed aan de partij maar door de single 1 te missen, kreeg hij maar één pijl op de dubbel. Die dubbel werd gemist, waardoor Clemens via dubbel 10 meteen de break plaatste. In de tweede leg kreeg Clemens de kans om de break te verzilveren, maar een 77-finish werd gemist. Price brak via dubbel 5 meteen terug en hield met een 14-darter zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Met een hele belangrijke 116-finish kwam de Welshmen op matchpoint; 3-1. In de vijfde leg miste Price drie matchdarts, waardoor ‘The German Giant’ terug brak naar 3-2. Price gooide een goede zesde leg en wist met een 14-darter met 4-2 te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 94,36 / 28,57%
Gabriel Clemens: 90,51 / 33,33%

Jonny Clayton vs Max Hopp

De tweede single ging tussen Jonny Clayton en Max Hopp. Hopp begon de partij, maar het was Clayton die beter begon. Clayton brak meteen in de eerste leg met een 58-finish en die break werd verzilverd met een 12-darter. Met een 18-darter hield Hopp zijn eigen leg. Met een hele belangrijke 98-finish hield ‘The Ferret’ ook weer zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. In de vijfde leg miste Clayton een 125-finish op tops voor de wedstrijd, waarna Hopp met een 48-finish terug kwam tot 3-2. Een leg later wist Clayton met een 121-finish via de bull de finaleplaats en zijn Grand Slam of Darts plek te verzekeren.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 104,40 / 57,14%
Max Hopp: 93,72 / 28,57%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *