Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wales wint met koppel, Australië en Duitsland eenvoudig door

Zaterdagavond werden de laatste tweede ronde partijen van de World Cup of Darts afgewerkt in Salzburg. Naast de partij van Team Nederland stonden er nog drie partijen op het programma. Lees hier meer.

Australië vs Polen

De avondsessie begon met een kraker tussen Australië en Polen. De eerste singlepartij ging tussen Simon Whitlock en Krzysztof Ratajski. Het werd een spannende partij. De heren wisten heel eenvoudig hun eigen legs te houden. Zo won Whitlock zijn eigen leg in 16,12,17 en 15 darts, terwijl Ratajski zijn legs won in 13,19 en 13 darts. In de beslissende leg produceerde Ratajski twee maximale scores, maar miste een 81-finish op de bull. Uiteindelijk hield Whitlock zijn zenuwen in bedwang en won de partij met 4-3.

De tweede singleplartij ging tussen Damon Heta en Krzysztof Kciuk. De Australiër begon fantastisch aan de partij, hij begon met 6 perfecte pijlen om uiteindelijk in 10 darts te breaken. Die break werd een leg later verzilverd met een 13-darter. Met een 16-darter hield Kciuk in de derde leg wel zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. Uiteindelijk werd dit ook de enige leg van de Pool. met een 18- en een 17-darter won ‘The Heat’ de partij eenvoudig met 4-1 en zullen we Australië zondag terugzien in de kwartfinales.

Wales vs Schotland

De tweede wedstrijd van de avondsessie ging tussen Wales en Schotland. De eerste singlepartij ging tussen Gerwyn Price en John Henderson. Price mocht de wedstrijd beginnen. Price begon sterk aan zijn partij. Price kwam namelijk op 1-0 voorsprong met een 99-finish. Al gauw kwam Price op 2-0 voorsprong met een 81-finish op de BULL. Price kwam ook al snel op 3-0 voorsprong, terwijl Henderson wel drie pijlen op een dubbel had. Henderson pakte nog wel een 3-1 met een 121-finish op de BULL. Henderson gooide steeds beter en kwam op 3-2. Uiteindelijk pakte ‘The Iceman’ de overwinning. Price wint met 4-2 van Henderson.

De tweede singlepartij ging tussen Jonny Clayton en Robert Thornton. Thornton mocht de wedstrijd beginnen. Thornton kwam op 1-0 voorsprong. Clayton maakt nog wel de 1-1 gelijke stand met een 120-finish. In de derde leg werden veel dubbels gemist door beide spelers. Uiteindelijk pakte Thornton de 2-1 voorsprong. Clayton pakte de 2-2 gelijke stand, doordat Thornton te lage scores had in de derde leg. Maar Thornton had zich hersteld en gooit een 43-finish uit om op 3-2 voorsprong te komen. Uiteindelijk pakte Thornton de overwinning. Hij wint met 4-2 van Clayton.

Team Schotland en Team Wales hadden allebei een punt. Daarom moesten beide landen het uitvechten om de laatste punt met de koppels. Wales mocht de wedstrijd beginnen. Wales kwam op 1-0 voorsprong. Wales kwam ook op 2-0 voorsprong, terwijl Schotland vijf pijlen had op een dubbel. Wales kwam ook snel op een 3-0 voorsprong. Schotland liep in de derde leg achter qua scores. Clayton sloot de wedstrijd af met een 90-finish. Schotland won met 4-0. We zullen Wales zondag terugzien in de kwartfinales.

Duitsland vs Griekenland

In de derde partij van de avond nam Duitsland het op tegen Griekenland. De eerste single ging tussen Gabriel Clemens en John Michael. Michael begon goed, maar miste in de eerste vier legs enorm veel dubbels. Van die 4 legs won de Griek er slechts één, met een 102-finish. In de vijfde leg produceerde Clemens een 130-finish en won daardoor met 4-1 zijn wedstrijd.

In de tweede partij nam Max Hopp het op tegen Veniamin Symeonidis. Symeonidis begon ook goed en stond na 12 darts op tops, toch wist Hopp met een prachtige 102-finish de eerste leg te pakken. Dat was een behoorlijke klap voor de Griek, hierdoor gingen de tweede en derde leg heel eenvoudig naar de Duitser. In de vierde leg miste de 57-jarige Griek vier darts op de dubbel, Hopp profiteerde met een 90-finish en won daarmee met 4-0.

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *