Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Warburton volgende winnaar uit Wales, Monk verliest nipt

Na twee keer Wales op maandag bleef het vandaag bij één. Mike Warburton volgde op UK Q-School het voorbeeld van zijn landgenoten, terwijl ook MacKenzie, Booth en Hogg succes kenden.

Hoe verging de dag?

Na vier toch wel verrassende winnaars op dag één begon op dinsdag de jacht op weer vier plekken in de Final Stage. 158 spelers verschenen aan de oche. Net als op dag één was ook vandaag een slechte dag voor James Richardson. De Engelsman gold vooraf Q-School als één van de favorieten voor een Tour Card, maar na twee dagen en slechts één punt moet hij vrezen voor uitschakeling voordat het echte toernooi pas begint. Hij moest er 6-5 aan geloven tegen Ryan Hogarth. ‘The Muffin Man’ Steve Hine zit in hetzelfde schuitje: hij staat nog op nul punten en heeft op dag drie een wonder nodig. Ook de spelers afkomstig uit Oceanië, namelijk Gordon Mathers, James Bailey en Haupai Puha, kenden een teleurstellende dag. Alle drie hebben een sterke laatste inspanning nodig om nog een kans te maken.

Voor Wayne Warren en Fallon Sherrock was er wel verbetering. Beiden wonnen drie wedstrijden, waardoor ze omhoog schoten op de ranglijst. Warren staat nu nog buiten de top 36, en heeft dus alsnog overwinningen nodig. Cameron Menzies wist zich na het incident van gisteren ook omhoog te helpen, terwijl Kevin Painter zich met drie overwinningen ook nipt naar kwalificatieplaatsen gooide.

Kwartfinales

Net als op dag één bevonden zich veel verrassende namen bij de laatste acht. Met Arron Monk en Mike Warburton waren er ook twee ietwat bekendere namen aanwezig. Monk, al jaren een speler die niet het optimale uit zijn talent haalt, moest het in de finale afleggen tegen Sam Booth. Met 6 punten lijkt ‘Mad Monk’ echter toch al zeker van de Final Stage. Warburton maakte meer indruk: de Welshman, die in 2020 de nummer één positie bij de BDO bezat maar vanwege het faillissement van de organisatie dit niet op TV kon verzilveren, won in zijn finale met maar liefst 6-1 van landgenoot Sam Cankett. Jason Hogg, in een ver verleden al bezitter van een Tour Card, versloeg Josh McCarthy, die zo dus net als gisteren in de finale verloor. Ian MacKenzie maakte het viertal compleet.

Sam Booth 6-5 Arron Monk
Ian MacKenzie 6-2 Brett Claydon
Mike Warburton 6-1 Sam Cankett
Jason Hogg 6-3 Josh McCarthy

Order of Merit

  1. Josh McCarthy 8
  2. Kevin Thomas 6
  3. Brett Claydon 6
  4. David Wawrzewski 6
  5. John Brown 6
  6. Arron Monk 6
  7. Peter Hudson 5
  8. Adam Smith-Neale 5
  9. Sam Cankett 5
  10. Stephen Gallimore 5

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *