Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Hungarian Darts Trophy 2021

Darts Actueel legt uit: zo werkt de PDC ProTour

Op zaterdag 11 februari begint het PDC ProTour-seizoen bij de PDC. Waarschijnlijk heb je vaak genoeg de term ‘Pro Tour’ uit de monden van dartscommentatoren horen komen. Maar wat houdt de ProTour eigenlijk in? Wij leggen het je uit!

Wat is de PDC ProTour?

De PDC ProTour is (logischerwijs) een afkorting van PDC Professional Tour. De Tour bestaat in 2023 uit 30 Players Championship-toernooien en 13 European Tour-toernooien. De toernooien worden normaliter niet live uitgezonden op tv (al is de Euro Tour binnenkort wel live te zien via Viaplay). Vaak worden dit dan ook vloertoernooien genoemd.

Wat is de ProTour Order of Merit?

De ProTour Order of Merit is de ranglijst van beste darters op de PC- en ET-toernooien van het afgelopen jaar. De 32 darters die het meeste prijzengeld winnen op de toernooien – en die zich nog niet plaatsten via de algemene wereldranglijst – kwalificeren zich voor het WK.

De ProTour Order of Merit wordt ook als kwalificatiemiddel voor de World Matchplay en World Grand Prix gebruikt. Alle PC- en ET-toernooien na de afgelopen editie van de Matchplay of Grand Prix worden hierin meegenomen. De ProTour Order of Merit gaat dus niet per kalenderjaar, maar per jaar.

Wat is de Players Championship Order of Merit?

De Players Championship Order of Merit is de ranglijst met de beste darters op de Players Championship-toernooien in één jaar. Een Players Championship-toernooi is alleen toegankelijk voor PDC Tourkaarthouders of hooggeplaatste Challenge Tour-spelers (die als vervanger dienen als een tourkaarthouder zich afmeldt). De beste 64 darters op de Players Championship Order of Merit na Players Championship 30 plaatsen zich voor de Players Championship Finals.

Wat is de European Tour Order of Merit?

De European Tour Order of Merit is de ranglijst met de beste darters op de European Tour-toernooien in één jaar. De hoogstgeplaatste 32 darters na 13 Euro Tour-toernooien plaatsen zich voor het European Championship.

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *