Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena - German Darts Grand Prix 2024

Wattimena blijft winnen op European Tour: Pietreczko volgende slachtoffer

Jermaine Wattimena heeft het Nederlandse publiek in Rosmalen laten juichen. ‘The Machine Gun’ kreeg Ricardo Pietreczko lange tijd niet afgeschud, maar piekte in de allerlaatste leg.

Na een heetgebakerde overwinning op Joe Cullen kon Jermaine Wattimena op vrijdag wéér juichen op de European Tour. De Nederlander kent een geweldig jaar op het podium en wilde dat maar wat graag een vervolg geven tegen Ricardo Pietreczko. Met een 17-darter begon Wattimena nog behoudend, maar met legs in 10 (!) en 12 pijlen schoot hij volledig uit zijn slof. Pietreczko bleek echter niet onder de indruk: de Duitser won, begleid door een immens fluitkabaal, drie legs op rij.

Wattimena begon steeds meer te missen, waardoor ‘Pikachu’ de cadeautjes uitpakte. Na vier missers van ‘The Machine Gun’ kwam Pietreczko zelfs op 4-3, waarna hij de kans om een gat van drie te slaan op een presenteerblaadje kreeg aangereikt. Wattimena miste acht pijlen op de dubbels, maar doordat zijn tegenstander er elf (!) miste was het de Nederlander die kon juichen. Beide mannen kropen naar de finishlijn, waardoor een allesbeslissende laatste leg ook de enige uitkomst kon zijn. Uit het niets herpakte Wattimena zich hierin: met een 127-finish voor een 12-darter liet hij het thuispubliek in extremis toch juichen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Ricardo Pietreczko: 82.02 / 17,9%
Jermaine Wattimena: 95.4 / 20%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *