Wattimena dankzij sterke derde set langs Lewis

Jermaine Wattimena heeft in een spannende partij afgerekend met Adrian Lewis. ‘Machinegun’ kende een wijfelende start maar was daarna de sterkste van de twee.

Jermaine Wattimena mocht voor de tweede keer afreizen voor de World Grand Prix. Met Adrian Lewis als tegenstander lagen er zeker kansen, aangezien Lewis ook al jaren niet meer de wereldtopper van vroeger is. Wattimena kwam echter te traag los in de eerste leg, waardoor Lewis met een 17-darter zijn eigen leg hield. Met nog een 17-darter pakte hij ook meteen de break. Wattimena pakte een leg terug, omdat Lewis twee pijlen op de dubbels miste. Hij kon echter weer niet zijn eigen leg halen, na een gemiste dubbel 19 vanaf 95. Lewis pakte zo redelijk eenvoudig de eerste set.

Wattimena hield na de pauze wel zijn eigen leg, al lukte dit pas bij de zesde pijl op de dubbel. Lewis versnelde even en met een 14-darter hield ook hij zijn eigen leg. ‘Jackpot’ kreeg daarna twee pijlen om een break te pakken, maar twee keer werd dubbel 14 gemist. Wattimena pakte zo weer de voorsprong in de set. Hij zette zich weg op dubbel 8 om de set te winnen, maar Lewis gooide een 81-finish met zijn laatste pijl. Dit kwam wel even aan bij Wattimena, die niet meteen weg kwam in zijn eigen leg. De koste hem gelukkig niet de kop, met een 17-darter pakte hij de set en kwam er, voor de eerste keer deze avond, een derde set. Het momentum lag bij Wattimena en met een 14-darter pakte hij meteen de break. Ook zijn eigen leg hield hij, zodat hij op matchpoint kwam. De comeback werd daarna voltooid. Met een 16-darter won hij de derde set met 3-0, waardoor hij net als vorig jaar doorging naar ronde twee op de World Grand Prix.

Jermaine Wattimena: 78.59 / 41.18% 
Adrian Lewis: 82.14 / 35.71%

Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *