Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena - German Darts Grand Prix 2024

Wattimena domineert, Zonneveld niet opgewassen tegen sterke Wade

Jermaine Wattimena heeft vrijdagmiddag de tweede ronde van de Baltic Sea Darts Open bereikt. Niels Zonneveld ging het minder af tegen een sterke James Wade.

Wattimena gunt Dolan één leg

Jermaine Wattimena trof vrijdagmiddag de meest recente winnaar in het PDC-circuit, Brendan Dolan. Wattimena begon goed aan de partij, want met finishes van 76 en 104 nam hij direct een 2-0 voorsprong. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. Dolan was in leg 5 vervolgens niet in 21 pijlen uit, waardoor hij tegen de tweede break aan liep. Deze break verzilverde ‘The Machine Gun’ direct, een 97-finish in 11 pijlen zorgde voor een 5-1 voorsprong. Dolan kon weinig meer betekenen in zijn eigen leg, een 16-darter was voor Wattimena voldoende om de partij met 6-1 naar zich toe te trekken.

Jermaine Wattimena: 101,06 / 42,9%
Brendan Dolan: 86,41 / 20%

Zonneveld direct onderuit in Kiel

In de laatste partij op de vrijdagmiddag nam Niels Zonneveld het op tegen James Wade. Zonneveld begon niet eens zo slecht aan de partij, maar zag Wade weer eens dodelijk finishen. Met twee 14-darters, één 16-darter en een 155-finish greep de Engelsman de eerste vier legs van de partij. In de vijfde leg kreeg Zonneveld de kans om op het scorebord te komen, met een 56-finish deed hij dat ook. Een leg later gooide Wade zich ‘dood’ op 98, waardoor Zonneveld met een 63-finish terugbrak naar 4-2. Zat de comeback erin? Het antwoord bleek nee te zijn. Met een 14- en 15-darter (76-finish) trok ‘The Machine’ de partij naar zich toe.

James Wade: 99,92 / 40%
Niels Zonneveld: 93,54 / 28,6%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *