Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jermaine Wattimena - Hungarian Darts Trophy 2023

Wattimena klopt gehavende Van Duijvenbode, zeven Nederlanders door

Jermaine Wattimena heeft in een Nederlands onderonsje afgerekend met Dirk van Duijvenbode. ‘The Machine Gun’ treft op zaterdag met Richard Veenstra weer een Nederlander.

Nadat al zes Nederlanders de tweede ronde op de Players Championship Finals haalden, was het aan Dirk van Duijvenbode of Jermaine Wattimena om daar zeven van te maken. De beide Nederlanders zouden beide ook kansen hebben gezien: Van Duijvenbode is normaal gesproken de betere speler, maar sukkelt met een schouderblessure. Ook in deze partij was dat duidelijk. Scorend ging het wel, maar op de dubbels liep het stroef. Omdat ook Wattimena niet scherp was op de buitenste ring wist ‘Titan’ wel op 2-1 te komen. Met een 96-finish liet ‘The Machine Gun’ daarna zijn klasse zien.

Nadat beide mannen hun eigen leg hielden was Wattimena de eerste die echt het initiatief in handen nam. Met een 17-darter greep hij een break, waarna hij in zijn eigen leg hoge scores gooide. Een 13-darter bracht hem op matchpoint. De beste leg van de partij leverde hem daarna de zege op: een 12-darter zorgde ervoor dat hij morgen wéér tegen een Nederlander speelt, namelijk Richard Veenstra.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 80.05 / 23.1%
Jermaine Wattimena: 91.91 / 40%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Wattimena klopt gehavende Van Duijvenbode, zeven Nederlanders door