Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Wattimena na één wedstrijd klaar in Leverkusen

Jermaine Wattimena is het niet gelukt om de tweede ronde te bereiken van de European Darts Open in Leverkusen. In een spannende partij van hoog niveau was Ryan Joyce net een maatje te groot voor de Nederlander. Lees hier meer.

Ryan Joyce begon de tweede wedstrijd van de European Darts Open. Toch wat het Jermaine Wattimena die alle kans kreeg om de openingsleg naar zich toe te trekken. Echter miste hij drie pijlen op de dubbel, waarna Joyce via dubbel 8 toch zijn eigen leg hield. Dit vervolgde hij door Wattimena in de tweede leg te breaken met een 14-darter. Een 87-finish in 12 darts zorgde ervoor dat de break eenvoudig werd verzilverd voor een 3-0 voorsprong.

In de vierde leg kreeg de Engelsman weer als eerste pijlen op de dubbel, maar miste dit keer. Wattimena stapte in en kwam via tops op het scorebord. Daarna gingen er nog twee legs met de darts mee, voor een 4-2 tussenstand. Wattimena begon de zevende leg met twee 180’ers en vervolgde dit met triple 20. Helaas werd triple 19 gemist voor een 9-darter, maar met een 10-darter maakte ‘The Machine Gun’ de break ongedaan. Dankzij een 14-darter trok Wattimena de wedstrijd helemaal weer gelijk; 4-4.

Joyce kwam als eerste op matchpoint door zijn eigen leg in 13 pijlen te houden. Wattimena leek vervolgens een beslissende leg af te dwingen, maar miste twee pijlen op tops. ‘Relentless’ pakte zijn kans, gooide dubbel 18 en trok daarmee de wedstrijd met 6-4 naar zich toe. In de tweede ronde trof Joyce de nummer 4 geplaatste Rob Cross.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ryan Joyce: 99,66 / 37,5%
Jermaine Wattimena: 94,14 / 40%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *