Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Wattimena niet opgewassen tegen sterke Aspinall

Jermaine Wattimena is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. De Nederlander trof een sterke Nathan Aspinall, die met 10-6 de baas was. Lees hier meer.

Aspinall start sterk

De eerste kwartfinale van de avond werd gestart door Jermaine Wattimena, maar werd meteen gebroken. Aspinall gooide een 13-darter om vervolgens in 15 darts de break te verzilveren. Wattimena antwoordde in leg 3, met een 14-darter kwam hij op het scorebord. Nadat Aspinall ook weer zijn eigen leg hield voor 3-1, kwam er een belangrijke laatste leg aan voor de pauze. Wattimena miste 1 pijl op tops voor een 75-finish, waar Aspinall van profiteerde door een 90-finish uit te gooien voor de tweede break; 4-1.

Wattimena knokt zich terug

Na de pauze gingen er twee legs met de darts mee. In leg 8 miste de Engelsman 5 pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Wattimena wist te profiteren, via dubbel 10 brak hij Aspinall terug voor 5-3. De Nederlander hield daarna ook zijn eigen leg door 64 uit te gooien. In de laatste leg voor de pauze produceerde ‘The Asp’ een 13-darter en behield daarmee de voorsprong; 6-4.

Aspinall bereikt laatste 8

Na de laatste pauze begon Wattimena met een maximale score, maar wist de leg niet naar zich toe te trekken; er werd 5 keer gemist op de dubbel. Aspinall gooide een hele knappe 66-finish en deelde daarmee een grote tik uit aan Wattimena, door weer op twee breaks voorsprong te komen. Aspinall hield met een 15-darter ook zijn eigen leg, waardoor het 8-4 werd voor de Engelsman. De resterende legs gingen allemaal met de darts mee, waardoor Aspinall zich met een 10-6 zich plaatste voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 97,49 / 47,6%
Jermaine Wattimena: 94,55 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *