Wattimena nipt onderuit tegen Durrant in spannende partij

De laatste kwartfinale was een wedstrijd tussen de Nederlander Jermaine Wattimena en Glen Durrant, één van deze spelers zou geschiedenis schrijven. Wattimena was namelijk de kwartfinale debutant in een major ooit en Durrant was de World Grand Prix debutant. 

Wattimena had de bull gewonnen en mocht de wedstrijd aanvangen. Hij pakte zonder problemen de eerste leg in 15 darts met een knappe 154 finish. Durrant kreeg 1 kans op tops maar miste deze waarop Wattimena direct de break pakte en zo 2-0 voor kwam. Ook in de derde leg wist Wattimena direct te openen en daardoor het initiatief te behouden en pakte ook deze leg (18 darts) waardoor hij in sneltreinvaart de eerste set wist te veroveren.

Durrant startte de eerste leg van de tweede set maar beide spelers hebben moeite de leg te finishen waarop Durrant de leg pakte in 18 darts voor de 1-0. De tweede leg wisten de spelers ook moeizaam te scoren. Uiteindelijk pakte Durrant de leg in 19 darts. De derde leg kon “The Machine gun” alleen maar volgen waarop Durrant eenvoudig de leg in 17 darts pakte en zo de tweede set met 3-0 besliste in zijn voordeel.

De derde set startte Wattimena goed door deze te pakken in 17 darts. De tweede leg had Durrant moeite met scoren waarop Wattimena met een 104 finish in 15 darts “Duzza” brak voor een 2-0 voorsprong. De derde leg wist de Engelsman wel te scoren waarop hij weer terug brak in 15 darts de stand terug bracht tot 1-2. In de vierde leg wist Wattimena de eerste 180 van de wedstrijd te gooien, het vervolg was zwak waarop Durrant in stapte en in 19 darts de 2-2 maakte. De beslissende leg mocht Wattimena beginnen maar opende niet, Durrant profiteerde nauwelijks met 33 in de openingsbeurt en beide spelers gaan gelijk op naar de finish. Durrant miste drie darts op 32 maar mocht terug komen waardoor hij de set pakte en met 2-1 de voorsprong nam in sets.

De eerste leg startte Wattimena sterk door na drie beurten op 72 te staan. Wattimena miste daarop één dart op tops. Durrant stond op 122 maar miste de bull waarop Wattimena in 13 darts de Engelsman brak. Durrant evenaarde vervolgens de Nederlander door na 9 darts ook op 72 te staan. Dit wist hij meteen uit te gooien waardoor hij in 12 darts de leg pakte en de stand 1-1 werd. Durrant gooide nu ook voor het eerst een hoger gemiddelde als de Nederlander. Ook de derde leg oogde de Engelsman sterker en had het initiatief. Verrassend kwam Wattimena met twee sterke beurten op 107 die hij direct uit gooide en zo de voorsprong pakte in set 4 met 2-1. De partij blijft heen en weer gaan en Wattimena pakte het initiatief en gooide zijn vierde 100+ finish (110) voor de vierde set.

De laatste set mocht de Nederlander weer beginnen. Na vier gemiste dubbels pakte Wattimena de leg in 21 darts zonder dat Durrant een kans op de dubbel kreeg. Durrant liep de tweede leg eenvoudig weg bij de Nederlander en gooide zijn eerste 100+ finish (116) uit in 15 darts. Wattimena opende vervolgens niet de leg wat de Engelsman wel deed. Toen Durrant dan ook zijn eerste 180 gooide zat de Nederlander in de problemen. Durrant gooide vervolgens 32 uit en brak Wattimena in 14 darts en kwam op matchpoint. Beide spelers hebben moeite met de scores maar Durrant kwam na zes beurten als eerste op een finish (92). Deze wist hij in twee darts uit te gooien waardoor hij naar de halve finale ging.

 

Gemiddeldes/checkoutpercantages
Wattimena 83,63 / 45%
Durrant 85,32 / 33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Wattimena nipt onderuit tegen Durrant in spannende partij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *