Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena - Players Championship Finals 2023

Wattimena onderuit tegen stoïcijnse Schindler

Voor Jermaine Wattimena zit het WK er op. De Nederlander gooide tegen Martin Schindler nog wel een 170-finish, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Duitser.

Nadat hij zich tegen Fallon Sherrock niet gek liet maken door het publiek boekte Jermaine Wattimena een prima zege in zijn openingswedstrijd. Vijf dagen later mocht de Nederlander weer het podium betreden, dit keer tegen Martin Schindler. Met een 17-darter was de start voor hem, maar de Duitser nam daarna snel het initiatief over. Met legs in 15, 14 en 17 pijlen pikte hij de set van ‘The Machine Gun’ af.

Met een 18-darter opende Schindler set twee, waarna Wattimena met een 16-darter wat terugdeed. De Nederlander kon echter te weinig druk zetten in de legs van zijn tegenstander, terwijl Schindler dat wel in de legs van Wattimena kon. Met legs in 14 en 16 pijlen ging ook set twee naar onze oosterbuur. Met een 14-darter greep ‘The Wall’ daarna ook meteen een break, waardoor de zege voor het oprapen lag. Niets was minder waar: Wattimena begon zijn ritme te vinden en brak meteen terug. Een 170-finish volgde, waarna hij met een 14-darter de set won. Schindler kreeg in die laatste leg vanaf 145 één matchdart, maar miste. Toch zat een verdere comeback er niet in. Met legs in 15, 15 en 20 pijlen maakte de 26 van de wereld er een einde aan, waardoor voor hem een duel met Scott Williams wacht.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Martin Schindler: 96.93 / 52.4%
Jermaine Wattimena: 89.85 / 41.7%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *