Wattimena slaat dubbelslag, Van der Voort naar Wenen

Vandaag werden twee belangrijke kwalificatietoernooien voor Euro Tours gespeeld. De Europese darters gingen de strijd aan voor niet alleen een plekje op de Euro Tour, maar ook om extra prijzengeld te verdienen met het oog op de World Matchplay.

Czech Darts Open
Voor het eerst wordt er een PDC-toernooi in Tsjechië gehouden. Een primeur waar je als speler graag bij wil zijn. 30 darters stonden aan de start van het kwalificatietoernooi. Dit betekende dat er 3 wedstrijden gewonnen moesten worden voor een ticket naar Praag, voor sommige zelfs maar 2. In de eerste ronde vlogen er direct al een aantal Nederlandse Tourkaarthouders uit. Mike van Duivenbode, Niels Zonneveld, Christian Kist, Yordi Meeuwisse, Benito van de Pas, Jan Dekker, Vincent Kamphuis en Mario Robbe lukte het niet de tweede ronde te bereiken. Ook Dimitri van den Bergh verloor in de eerste ronde. De tweede ronde was opnieuw een eindstation voor een aantal landgenoten. Geert Nentjes, Jelle Klaasen, Vincent van der Meer, Dirk van Duijvenbode en Maik Kuivenhoven verloren in deze ronde. Bij Geert Nentjes was het extra zuur. Hij verloor namelijk met een gemiddelde van 99.9 van de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez. Van de 12 darters in de finaleronde waren er 5 afkomstig uit Nederland. drie daarvan pakte daadwerkelijk het ticket. Danny Noppert won met 6-2 van Ronny Huybrechts en Ron Meulenkamp won met 6-2 van Vincent van der Voort. Tot slot won Jermaine Wattimena met 6-3 van Gabriel Clemens. Jeffrey de Zwaan moest zijn meerdere erkennen aan Rowby-John Rodriguez.

Gekwalificeerden:
Krzysztof Ratajski
Jermaine Wattimena
Rowby-John Rodriguez
Madars Razma
Danny Noppert
Ron Meulenkamp

Austrian Darts Championship
Later op de avond werd de qualifier voor het volgende Euro Tour toernooi gespeeld. De darters vochten voor een ticket in Oostenrijk. Een nieuwe kans voor de darters die faalden op de eerste qualifier. De eerste ronde was opnieuw het eindstation voor een groot aantal Nederlanders. Benito van de Pas, Mike van Duivenbode, Yordi Meeuwisse, Jan Dekker, Maik Kuivenhoven, Vincent Kamphuis en Niels Zonneveld verloren allen. Ook in de tweede ronde moesten een aantal Nederlanders de winst nalaten. Ron Meulenkamp, Christian Kist, Geert Nentjes, Jelle Klaasen, Mario Robbe en Dirk van Duijvenbode lukten het niet de eindronde te bereiken. Opnieuw vijf Nederlanders bij de laatste twaalf en opnieuw lukte het drie Nederlanders om zich te kwalificeren. Jermaine Wattimena pakte de dubbelslag door de Portugees Jose de Sousa met 6-3 te verslaan en Jeffrey de Zwaan won met 6-4 van Toni Alcinas. Vincent van der Voort won van een andere Spanjaard, Cristo Reyes, en wist zich dus ook te kwalificeren. Vincent van der Meer verloor met 6-0 van Christian Bunse en Danny Noppert kon niet winnen van Rowby-John Rodriguez, die zijn vrijdag ook maximaal succesvol afrond.

Gekwalificeerden:
Dimitri van den Bergh
Jermaine Wattimena
Jeffrey de Zwaan
Christian Bunse
Rowby-John Rodriguez
Vincent van der Voort

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Wattimena slaat dubbelslag, Van der Voort naar Wenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *