Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena - German Darts Grand Prix 2024

Wattimena slaat wéér toe: tweede kwartfinale op rij

Jermaine Wattimena blijft indruk maken in 2024. In München schakelt hij in een beslissende leg Dave Chisnall uit, waardoor wéér de kwartfinale wordt bereikt op de European Tour.

Na een flitsende start van het jaar, met een kwartfinale op de Belgian Darts Open als hoogtepunt, zette Jermaine Wattimena in Duitsland zijn goede vorm door. Met een zege op Stephen Bunting haalde hij weer de laatste dag op de European Tour, dit keer met Dave Chisnall als tegenstander. De start was duidelijk voor onze landgenoot: nadat hij zijn eigen leg in 16 pijlen hield, deelde hij met een 120-finish een klap uit aan zijn tegenstander. ‘Chizzy’ miste een leg later twee pijlen op de dubbels, waardoor de stand al snel op 3-0 kwam.

Chisnall bleef echter hard terugvechten. De Engelsman kwam op 3-2, maar moest daarna wel toezien hoe Wattimena weer het initiatief nam. De definitieve knock-out bleef echter uit: ‘The Machine Gun’ miste twee pijlen om op 5-2 te komen. Uiteindelijk kon Chisnall zo terugkomen, waardoor er een beslissende leg nodig was. Wattimena gaf daarin de leiding niet meer af: met een 15-darter verzekerde hij zich van een tweede kwartfinale in twee European Tour-toernooien.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dave Chisnall: 94.5 / 33.3%
Jermaine Wattimena: 95.33 / 40%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *