Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Wattimena ten onder in Zwolle: Wright één horde te veel 

Jermaine Wattimena nam het zaterdagavond op tegen Peter Wright in de tweede ronde van het Dutch Darts Championship. De Nederlander deed zijn best, maar was niet opgewassen tegen de huidige wereldkampioen.  

Wright gooide de eerste pijl van de wedstrijd en wist zijn leg te behouden. De Schot plaatste daarna in veertien darts al meteen de eerste break van de wedstrijd. De twee daaropvolgende legs gingen evengoed naar ‘Snakebite’. Dit wist Wright waar te maken in respectievelijk achttien en veertien pijlen.  

Vanaf dat moment liet Wattimena zien dat hij nog altijd in leven was. Zijn eerste pijl op een dubbel benutte hij namelijk goed: via dubbel twintig en in zestien pijlen brak hij Wright om de tussenstand naar 4-1 te trekken. Deze break wist hij daarna ook nog eens te verzilveren in zeventien pijlen.  

Wright behield vervolgens zijn eigen leg en deed dat op magistrale wijze: eenmaal enkele bull en tweemaal dubbele bull voor een 125-finish. Ook ‘The Machine Gun’ behield daarna zijn eigen leg.  

Via dubbel drie wist Wright even later het spel te beslissen met een eindscore van 6-3. De immer sympathieke Schot sprak na afloop lovende woorden over Wattimena en vond dat het publiek gedurende de wedstrijd wel iets meer achter de Nederlander had mogen staan. De zevenvoudig major-winnaar mag zondag in de derde ronde de strijd aangaan met Danny Noppert. 

Gemiddeldes/Finishpercentage:  
Peter Wright: 92.77 / 42.9% 
Jermaine Wattimena: 86.34 / 75.0% 

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *