Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Rob Cross

Wattimena ten onder tegen uitstekende Cross

Jermaine Wattimena heeft op de Players Championship Finals niet voor een stunt kunnen zorgen. Tegen Rob Cross ging hij er met 6-2 af.

Nadat Jermaine Wattimena in een constante lijn naar de top 20 van de wereld klom, gaat het dit jaar juist bergafwaarts. ´The Machinegun´ wist zich echter wel ´gewoon´ te plaatsen voor de Players Championship Finals: met Rob Cross trof hij wel meteen een wereldtopper. De Engelsman lijkt zijn oude vorm weer te hebben gevonden en was logischerwijs dan ook de favoriet in deze partij. Met een 16-darter begon hij prima, Wattimena moest er nog even inkomen. Ook in de tweede leg was dit het geval. De Nederlander kon scorend niet mee en werd zo dan ook gebroken. Door een leg later drie pijlen op de dubbels te missen om terug te breken werd het zelfs 3-0.

Wattimena was wakkergeschud en met een 12-darter en 112-finish kwam hij op het bord. Met een 15-darter brak hij Cross zelfs en zo leek de spanning in de wedstrijd terug. De Nederlander wist zijn break echter niet te verzilveren: Cross brak meteen terug in 13 pijlen. Een leg later verdween de overwinning nog meer uit zicht voor Wattimena. Hij miste de grote 16 om een pijl op de bull te krijgen en werd meteen gestraft door Cross, die dubbel vier gooide. Een 17-darter later zat het er op. Cross speelde bij vlagen erg sterk, Wattimena kon nooit echt een vuist maken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 96.2 / 40%
Jermaine Wattimena: 89.9 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *