Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wattimena verliest van matige startende Price

Jermaine Wattimena is de eerste Nederlander die verliest in de World Grand Prix. Gerwyn Price doet de juiste dingen op de juiste momenten en pakt zo een 2-0 overwinning in sets.

Jermaine Wattimena mocht het in de eerste ronde opnemen tegen Gerwyn Price. Als je kijkt naar de Order of Merit is Price natuurlijk de favoriet. Price is de nummer 3 van de wereld, terwijl Wattimena de nummer 23 van de wereld is. De onderlinge balans is ook in het voordeel van Price, daarin staat hij 5-2 voor. In de Premier league kreeg Wattimena nog een whitewash te verwerken van Price.

Openingsdubbel wordt moeilijk gevonden

Gerwyn Price mocht de eerste leg beginnen, maar hij kreeg de dubbel er niet in met de eerste drie pijlen. Hierdoor kon Jermaine het initiatief nemen en hij profiteerde hiervan voor 1-0. Ook in de tweede leg had Gerwyn Price 9 pijlen nodig voor de dubbel, waardoor Wattimena niet veel nodig had voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens wist Price zijn eigen leg met veel moeite te pakken voor 2-1. In de vierde leg kreeg Wattimena vanaf 68 twee pijlen voor de set, maar Price wist weer naar 2-2 te breaken met een 118-finish. In de laatste leg kreeg Wattimena de openingsdubbel er in twee beurten niet in, waardoor Price via dubbel 5 de setwinst kon pakken voor 1-0.

Niveau in tweede set stuk hoger

In de tweede set startte Wattimena overtuigend met een 152 score, hij pakte mede door deze score de eerste leg ook overtuigend. Ook Price wist de legs in de tweede set makkelijker te openen met een dubbel, zo hield ook Price de leg overtuigend voor 1-1. De volgende twee legs gingen ook met de darts mee en dus zal Wattimena de laatste leg moeten houden. Jermaine Wattimena had 6 pijlen nodig om te kunnen openen. Hier profiteerde Gerwyn Price, mede met een 180’er, ijskoud van en pakte zo een 2-0 overwinning in sets.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 84,02 / 37,50%
Jermaine Wattimena: 79,10 / 44,44%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *