Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wattimena verliest na ruime voorsprong

Vrijdagavond stond de laatste 64 gepland voor de UK Open. In totaal deden 8 Nederlanders een gooi naar de laatste 32, waaronder Jermaine Wattimena. Hij mocht het in de eerste wedstrijd op baan 4 opnemen tegen Callan Rydz. Lees hier meer.

Wattimena start sterk

Jermaine Wattimena had de bull gewonnen en mocht daardoor de partij beginnen op baan 4. Echter begon Wattimena matig aan de partij, hij liet zich meteen breaken door Callan Rydz met een 15-darter. Rydz miste in leg twee een 71-finish op tops, waarna Wattimena meteen terugbrak. Met een 14-darter werd Wattimena de eerste die zijn eigen leg hield voor een 2-1 voorsprong. Rydz miste een 118-finish op tops om zijn eigen leg te houden, waarna ‘The Machine Gun’ met een 13-darter voor de tweede keer brak. Ook deze break werd eenvoudig verzilverd, de Nederlander kwam op 4-1 dankzij een 119-finish. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee, voordat Wattimena weer een break plaatste. Dit keer verzilverde hij de break niet, met een 70-finish brak de Engelsman terug naar 6-3. Rydz verzilverde de break ook, waardoor de heren gingen pauzeren met een 6-4 tussenstand.

Wattimena verspilt voorsprong

Na de pauze ging het niet veel beter voor de Nederlander, Rydz pakte ook met een break zijn 3e leg op rij. Vervolgens finishte Rydz een prachtige 106-finish terwijl Wattimena stond te wachtten op dubbel 16. Dit bleek de doodsteek te zijn voor de Nederlander. De jonge Engelsman stoomde door en pakte vier legs op rij en hierdoor verloor Wattimena opnieuw vroeg in een tv toernooi. Met deze overwinning doet Rydz goede zaken voor de wereldranglijst en lijkt dit jaar een naam om rekening mee te houden.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Callan Rydz: 86,4 / 60%
Jermaine Wattimena 89,1 / 42,3%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *