Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Wattimena verliest ruim van Smith, ook Wade en Chisnall uitgeschakeld

Afgelopen avond gingen we weer verder in Minehead met het UK Open. Gisteren begonnen we al met de verrassende uitschakelingen van onder andere Gary Anderson, Michael van Gerwen en Peter Wright. Wat zal de avond sessie gaan opleveren? U leest het hier!

Op het hoofdpodium startte de avondsessie met wellicht wel één van de overgebleven favorieten voor de eindwinst, namelijk James Wade. ‘The Machine’ moest het opnemen tegen Ross Smith.
In de vijfde leg viel de eerste break voor Smith via tops, waarna hij via D9 die break wist te verzilveren. Hij bleef vol vertrouwen gooien en wist knap via een 112-finish zijn eigen leg te behouden. Vanaf 78 moest Wade zorgen dat hij zijn eigen leg wist te behouden, maar dat ging mis op tops. Smith wist opnieuw te profiteren via een break op D16. Via een sterke 127-finish op de bull wist Wade het gaatje nog te verkleinen naar 8-6, en via de D4 kwam hij zelfs terug tot één leg. Via de D18 kwam Smith op een matchpoint, wat hij direct wist te verzilveren via tops. Ross Smith weet met 10-7 Verrassend te winnen van James Wade.

Gerwyn Price wist vanavond sterk voor de dag te komen tegen Krzysztof Ratajski. Hij pakte mede dankzij een prachtige 145-finish al snel een grote voorsprong, namelijk 5-0 in legs. Met een gemiddelde van 104 toonde de tweevoudig Players Championship winnaar van afgelopen weekend opnieuw een goede vorm. Hij bleek veel te sterk voor zijn tegenstander en pakte gemakkelijk de winst met 10-3.

De laatst overgebleven Nederlander in dit toernooi was Jermaine Wattimena. Voor hem was de loting niet gunstig uitgepakt want hij stond tegenover de verliezend finalist van het afgelopen WK: Michael Smith. ‘Bully Boy’ vloog uit de startblokken met finishes van 156 en 112. Voor de Nederlander werd het al gauw een lastig karwei, maar via een 120-finish kwam hij toch op 6-1. Wattimena wist in totaal drie legs te winnen, maar dat was niet genoeg om het de Engelsman ook daadwerkelijk moeilijk te maken. Smith wist het uiteindelijk via een 68-finish op D10 te beslissen. Hij wint met 10-3 van Jermaine Wattimena.

Hieronder zijn alle uitslagen van de avond te zien:
Ross Smith 10-7 James Wade
Gerwyn Price 10-3 Krzysztof Ratajski
Michael Smith 10-3 Jermaine Wattimena
Rob Cross 10-6 Cristo Reyes
Nathan Aspinall 10-8 Steve Lennon
Simon Stevenson 10-9 Dave Chisnall
Steve Beaton 10-8 Dimitri Van den Bergh
Josh Payne 10-7 Simon Whitlock

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *