Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wattimena verliest van sterke Koltsov

Jermaine Wattimena begon deze middag aan zijn WK tegen de gevaarlijke Rus Boris Koltsov. Het was de derde middag partij en de wedstrijd leverde een hoog niveau op. Lees hier meer.

Jermaine Wattimena inmiddels afgezakt tot buiten de top 32 mocht aantreden in zijn eerste ronde partij tegen de Rus Boris Koltsov. De Rus haalde begin dit jaar zijn tourkaart, maar dat leverde nog niet echt super prestaties op. Hij kwalificeerde zich via de Rusische qualifier.

Koltsov start sterk

Het aantrekkelijke begin van de partij was duidelijk voor de Rus. Hij leek iets scherper en straftte de foutjes van Wattimena af. De eerste leg van de partij werd afgesloten met een 130-finish van Koltsov. In leg vier brak hij Wattimena waardoor hij ook de set won met 3-1. Wattimena wist wat hem te doen stond en dat was zijn eigen set houden. Koltsov schoot uit de startblokken met een 10-darter en gelijk weer een break. Ook liet Koltsov zich zien bij het publiek door deze er bij te betrekken met veel geschreeuw. Het leverde de Rus in eerste instantie niet veel op want hij mistte drie setpijlen. Wattimena strafte dit niet af en zo was een 2-0 voorsprong een feit.

Dure fout Wattimena

De eerste leg in de derde set leek naar Wattimena te gaan totdat hij zich dood gooide op 121. Koltsov profiteerde en gooide dubbel vijf uit. Ineens was het vertrouwen bij Wattimena weg. Koltsov opende ook in leg twee met een 180 en eindigde met een prachtige 121-finish terwijl Wattimena stond te wachten op de dubbel. Een leg leek het klaar met de ‘Machinegun’. Koltsov mistte echter drie wedstrijdpijlen op tops en Wattimena brak terug: 2-1. Het bleek uitstel van executie. Wattimena mistte teveel op de dubbels en Koltsov straftte dit af door dubbel 10 te gooien en zo met 3-0 te winnen. Wattimena is de eerste Nedelander die verliest op dit WK.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Boris Koltsov: 90.5 / 37.5%
Jermaine Wattimena: 90.84 / 25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *