Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Wattimena verslikt zich in Rafferty en mag al naar huis

Voor Jermaine Wattimena is het WK uitgelopen op een deceptie. Tegen Nathan Rafferty liep hij constant achter de feiten aan, waardoor hij net tekort kwam: 3-2.

Met twaalf Nederlanders zijn we dit jaar goed vertegenwoordigd op het PDC WK. Jermaine Wattimena is de eerste van onze landgenoten die in actie mocht komen: op de openingsavond trof hij Nathan Rafferty. De jonge Noord-Ier is een pittige tegenstander: met een 18-darter opende hij prima. Wattimena haakte aan, waarna beide mannen hun eigen legs hielden. In de beslissende leg miste de Nederlander daarna één pijl op de bull, waardoor Rafferty er met de set vandoor ging.

Partij blijf gelijk opgaan

Met legs in 13 en 18 pijlen kwam Wattimena prima uit de pauze. Rafferty brak echter snel terug, waarna een 13-darter in zijn eigen leg hem weer een beslissende leg opleverde. Hij zette zich na twaalf pijlen weg op 51, maar met een sterk 97-finish was het Wattimena die de set greep. Waar de eerste twee set gelijk op gingen, waren de twee sets die volgden juist eenrichtingsverkeer. Rafferty won zijn eigen leg met speels gemak, waarna ook Wattimena zijn set met 3-0 won. Hij moest hiervoor wel een 108-finish gooien in de eerste leg, met Rafferty op 68. Een 101-finish bracht de stand op 2-2 in sets. Rafferty opende die met een 19-darter, waarna Wattimena met een 17-darter aanhaakte. ‘The Machine Gun’ kreeg daarna dé kans om te breaken: twee pijlen werden echter gemist, waardoor Rafferty ontsnapte. De Nederlander kreeg de deksel een leg later meteen op zijn neus. Door de grote negen te missen kreeg hij maar één pijl op dubbel 4 om zijn wedstrijd te redden, maar deze werd nipt gemist. Rafferty profiteerde en greep de zege. Een domper voor Wattimena, die zich net als vorig jaar in de eerste ronde laat verrassen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jermaine Wattimena: 88.46 / 45%
Nathan Rafferty: 87.63 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *