Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena - Hungarian Darts Trophy 2023

Wattimena voorbij Sherrock

Op zondagavond stond een interessante wedstrijd in de 1e ronde van het WK darts. Jermaine Wattimena tegen Fallon Sherrock.

De Nederlander kent geen heel bijzonder seizoen en sprokkelt het hele jaar resultaten bij elkaar waarmee hij zich wist te plaatsen voor het WK darts. De Engelse wist zich via de Women’s Series te plaatsen. Vooral in het 2e deel van deze serie toernooien liet ze zien weer op niveau te zijn door 4 van de laatste 5 toernooien te winnen.

Wedstrijd gaat lekker van start

In de eerste set zijn beide spelers direct bij de les. In een lekker tempo worden de triples aan beide kanten goed gevonden. De 1e Nederlander mocht de wedstrijd beginnen en weet zijn eigen leg te behouden. Sherrock mist in haar leg een 130-finish op dubbel 5 waarna ‘Machine Gun´ vanaf 121 mist op de bull, waarna de Engelse de leg binnenhaalt. Ook de volgend legs gaan met de darts mee waaronder een knappe 80-check van Sherrock om een beslissende leg eruit te slepen. Deze start ze sterk met een 140 score gevolgd door een 180-er. Met Wattimena op 121 mist ‘The Queen of the Palace´ nog de bull voor een 123-finish, maar als ze voor de resterende 50 punten terug mag komen weet ze de break te plaatsen!
De eerste set gaat met 2-3 tegen de darts in naar de Engelse, 0-1.

Wattimena blijft bij de les

De Nederlander verwerkt de tegenslag van de 1e set goed. Hij weet direct naar de pauze een break te plaatsen door onder andere een 180 te gooien, waarna ook de eigen leg gehouden wordt. In haar eigen leg wist Sherrock door ook weer een 180-er te gooien ook op het scorebord te komen in de 2e set. De 4e leg was wisselvallig van beide maar werd toch door Wattimena binnengehaald ondanks dat de Engelse twee pijlen kreeg om te breken. De set gaat met 3-1 naar ‘Machine Gun’, 1-1 in sets.

In de derde set gaat Wattimena lekker door. Hoewel 101 nog gemist wordt voor de voorsprong, mag hij terugkomen en weet via dubbel 5 wel de voorsprong te pakken. Met een sterke leg wordt een break geforceerd waarna ook de eigen leg wordt gehouden om op 2-1 voorsprong in sets te komen. Hiervoor waren wel behoorlijk wat pijlen voor de dubbel, en, een missertje van Sherrock voor nodig.

Nederlander maakt de wedstrijd af

Door slordige pijlen op de dubbels van de Engelse kon Wattimena direct een break plaatsen. Sherrock herpakte zich goed door sterk te scoren met opeenvolgende scores van 140 en 180 om zo op 53 te komen waarmee ze de druk op de 105 van de Nederlander opvoerde. Een pijltje op dubbel 16 ging nipt mis voor Wattimena waarna de Engelse de rebreak wist te plaatsen. Vervolgens wisten beide spelers de eigen leg te houden waardoor een beslissende leg nodig was in deze set. Wattimena had hierbij wel het geluk dat de Engelse erg slordig was op de dubbels en zelf een knappe 110-finish wist te produceren. In de beslisssende leg kreeg de Nederlander vanaf 160 al de kans om de winst binnen te halen, helaas ging tops mis. Vervolgens werd een volle hand gemist waarna Sherrock ook nog twee pijlen kreeg om er een beslissende set uit te halen. Uiteindelijk was de vijfde matchdart dan raak voor ´Machine Gun’! Jermaine Wattimena wint met 3-1 in sets en zien we later deze week terug in de 2e ronde tegen Martin Schindler.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jermaine Wattimena 90,99 / 31,43%
Fallen Sherrock 87,32 / 26,09%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *