Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Wattimena vrij simpel door, Bunting en Beaton mogen naar huis

Gisteren verloren alle Nederlanders, maar vandaag maakte Wattimena toch wat goed. Hij wist zijn wedstrijd te winnen en gaf zo het goede voorbeeld aan Jan Dekker, die vanavond in actie komt. Lees hier meer.

Jermaine Wattimena 3-0 Michael Barnard
Een viertal Nederlanders komt nog in actie tijdens de tweede ronde, Jermaine Wattimena is daar één van. ‘The Machine Gun’, opgeklommen naar plek 29 in de wereld, mocht het op gaan nemen tegen Michael Barnard. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, aangezien Barnard in een erg traag tempo speelt, in tegenstelling tot het snelle tempo van Wattimena. Makkelijk zou het ook echt niet gaan, maar dat had vrij weinig met Barnard te maken. Scorend was Wattimena namelijk geheel de wedstrijd de baas, alleen liepen de dubbels niet optimaal. In set 1 miste Wattimena al 12 pijlen op een dubbel, maar doordat Barnard in de beslissende leg ook één pijl miste kwam hij toch op een 1-0 voorsprong. In set 2 begon Wattimena weer met 3 gemiste pijlen, waardoor Barnard de voorsprong pakte. Doordat de Nederlander scorend zo veel beter was, maakte het uiteindelijk niet veel uit. Hij pakte de volgende drie legs en pakte zo ook set 2. In set 3 kwam hij helemaal los, gooide hij onder andere een 130-finish en won hij alle drie de legs. Uiteindelijk werd het zo dus een vrij gemakkelijke overwinning.

Wattimena: 89.94/29.03%
Barnard: 83.34/75%

Alan Norris 3-2 Steve Lennon
De tweede wedstrijd van middag was een duel tussen twee spelers die een totaal verschillende jaar hadden. Steve Lennon kende zijn beste jaar tot nu toe, terwijl Alan Norris op geen enkel TV toernooi te zien was. Door zijn goede resultaten vorig jaar bleef hij toch in de top 32 van de wereld en mocht hij hier zijn opwachting maken. Lennon leek zo de favoriet en begon ook goed aan de wedstrijd. Hij pakte in 19 en 12 pijlen de eerste twee legs. Norris wist nog terug te komen tot 2-2, maar in 16 pijlen kwam Lennon toch 1-0 voor. Aan Norris viel niet te zien dat hij een slecht jaar heeft gehad, want leg twee wist hij met 3-0 te winnen, door een 15, 14 en 12-darter te gooien. Lennon was gewaarschuwd. Norris ging door en pakte zelfs de eerste leg van de derde set en leek op weg naar de volgende leg. Hij miste echter twee pijlen op een dubbel, waarna Lennon een geweldige 107-finish gooide. Beide mannen hielden hun eigen legs en zo kwam Lennon op 2-1 in sets. Norris gaf zich nog steeds niet gewonnen. In zijn eigen set wist hij ook zijn eigen legs te houden, nadat Lennon in de beslissende leg vanaf 86 geen pijl op een dubbel kreeg. Een beslissende set was nodig. Sterker nog, een beslissende leg was nodig. Beide darters wonnen namelijk 5 legs, al had Lennon wel een 2-0 voorsprong weten te bemachtigen. Bij een stand van 4-3 kreeg Lennon zelfs twee matchdarts, maar die miste hij jammerlijk. In de beslissende leg won Lennon de bull, waardoor hij mocht beginnen. Norris gooide echter al snel een 180 en gooide vervolgens ook 81 uit. Zo kan ‘Chuck’ toch een positief einde aan zijn jaar proberen te maken.

Norris: 92.23/31.37%
Lennon: 87.89/31.71%

Stephen Bunting 1-3 Luke Humphries
Twee mannen in grote vorm tegen elkaar: Stephen Bunting tegen Luke Humphries. ‘The Bullet’ is bezig aan een goed jaar en langzaam op weg naar zijn oude vorm. Zijn jonge landgenoot maakte al een paar keer indruk dit jaar en deed dit ook tegen Adam Hunt, eerder dit WK. Geen makkelijke opgave dus voor Bunting. Dit bleek maar weer in set 1. Nadat Bunting de eerste leg pakte stoomde Humphries naar een 2-1 voorsprong, beginnend met een 13-darter. Bunting deed nog wat terug, maar in de beslissende leg gooide Humphries achtereenvolgens een 180 en een 142-finish. De set van Bunting ging vervolgens met 3-1 naar ‘Cool Hand Luke’, nadat hij een 12-darter met een 136-finish gooide. Hij begon set 3 ook goed met een 14-darter, maar toen ging het momentum toch naar Bunting. Hij won de volgende 4 legs en was dus helemaal terug in de wedstrijd. De stand was nog 2-1 in het voordeel van Humphries. Bunting leek ook op 2-0 te komen in set 4, maar hij gooide zich dood vanaf 80. Twee legs later kreeg hij de kans om op 2-2 in legs te komen. Hij miste echter zes pijlen op een dubbel, waardoor Humphries toch toesloeg. In de beslissende leg gooide hij een 15-darter met een 88-finish, waardoor weer een geplaatste spelers uit het toernooi werd geknikkerd.

Bunting: 88.21/28/57%
Humphries: 95.56/40%

Steve Beaton 0-3 Chris Dobey
Nog eens twee Engelsmannen mochten de middagsessie van dag 8 afsluiten. De ervaren Steve Beaton nam het op tegen de talentvolle Chris Dobey, met een duel tegen Vincent Van der Voort als inzet. Beaton was de geplaatste speler, maar ook hier ging deze ten onder. In de eerste leg leek het al vlot te gaan, aangezien Dobey snel twee legs won. Beaton kwam terug tot 2-2, zette zich in de beslissende leg weg op tops, maar Dobey wist 88 op de bull uit te gooien. Dit was voor Beaton ook meteen het einde. Dobey stond geen leg meer af, gooide nog een 11-darter en een 100-finish en wist zo vrij makkelijk af te rekenen met ‘The Bronzed Adonis’.

Beaton: 89.27/25%
Dobey: 93.44/42.86%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.