Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wayne Mardle

Wayne Mardle leert op 50-jarige leeftijd nog steeds: ‘Ik kan slecht omgaan met stress’

Wayne Mardle nam afgelopen zomer deel aan de zesde editie van het Zwaantje Masters. Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld sprak met de Engelsman in een exclusief interview.

Zwaantje Masters

Wayne Mardle, vooral bekend om zijn excentrieke uitstraling en zijn uitstekende commentaar bij wedstrijden van de PDC, was in augustus aanwezig op zijn eerste ‘echte’ toernooi sinds 2011. Mardle vertelde dat hij nog nooit zoveel last had gehad van zenuwen en druk en dat hij een aantal dingen opnieuw moest leren.

“Dit is mijn eerste toernooi, niet een demonstratietoernooi, sinds 2011. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog nooit zo nerveus heb gevoeld. Vroeger had ik altijd wel controle over mijn zenuwen, maar nu lijkt het alsof ik de touwtjes helemaal kwijt ben. Het is een compleet andere ervaring dan een demonstratietoernooi, waarbij ik totaal geen druk voelde.

Vandaag is een enorme leercurve, ik ben nu 50 jaar en ik leer nog steeds. Ik wil echt meer van zulke toernooien gaan spelen om te leren wat ik kan hendelen. Vroeger kon ik alles aan, er leek nooit echte druk te zijn. Nu heb ik deze druk zelf gecreëerd in mijn eigen gedachten. De druk moet echt verdwijnen, anders ga ik exploderen”, aldus een lachende Mardle die bij de laatste 16 met 5-3 werd uitgeschakeld door Mervyn King.

World Seniors Tour

Mardle is de leeftijd van 50 nu ook gepasseerd en zou nu ook een poging mogen wagen op de World Seniors Tour. Eerder liet Colin Lloyd al weten er niet op voor te staan. Mardle kwam met dezelfde conclusie bij de microfoon van Darts Actueel.

“Nee, dat wil ik niet. Ik wil wel een paar andere toernooien, zoals deze, gooien om iets over mijzelf te leren eigenlijk. Ik kan niet echt heel goed omgaan met de stress en ik wel daar beter mee om kunnen gaan. Eerder op de dag won ik legs in 13,15 en 16 pijlen, maar dat kan ik niet de hele tijd blijven doen. Ik wil de World Seniors niet spelen, ook omdat ik niet meer in de beste vorm/conditie verkeer. Dus ik commentariër liever de topspelers, dan tegen ze te spelen.”

MODUS Super Series

De MODUS Super Series is nu iets meer dan een jaar aan de gang en blijft steeds groter en populairder worden. Tot op heden hadden we nog geen reactie gehoord van ‘Hawaii 501’ over deze dartcompetitie, maar blijkt enorm positief te zijn.

“Het is absoluut geweldig. Uit alle vreselijke dingen die corona heeft veroorzaakt, was MODUS één van de betere dingen. Het is geweldig voor dartspelers die bezig zijn naar de weg omhoog, maar ook voor spelers die hun tourkaart hebben verloren en terug willen komen. Ik zou graag zien dat het nog verder groeit en zich uitbreidt. Ik weet niet precies hoe dat zou moeten, maar de mensen achter MODUS zijn goed bezig en zullen ongetwijfeld weten hoe ze dit kunnen doen.”

WDF & Lakeside

Hoewel de Engelsman positief gestemd is over de MODUS Super Series, heeft hij zijn teleurstelling geuit over de WDF. Hij gelooft dat de WDF een uitstekende tour kan hebben, maar daar te weinig mee hebben gedaan tot nu toe, waardoor andere organisaties de kans hebben gekregen om iets soortgelijks te doen. Toch blijft Mardle de WDF supporteren, hij is en blijft een dartsfan en komt daarom ook elk jaar terug op het betreffende WK.

“Ik ben enigszins teleurgesteld in de WDF. Ze zijn niet proactief genoeg geweest, waardoor andere organisaties een kans hebben gekregen. De WDF heeft met hun wereldkampioenschap een solide basis voor een goede tour. Wat betreft de ADC heb ik niet voldoende informatie om daar een oordeel over te vellen. Over het algemeen geldt: hoe meer concurrentie er is in de dartwereld, hoe beter dat is.”

“Ik ga elk jaar naar Lakeside. Ik ben een dartfan en hou enorm veel van het spelletje. Ik wil spelers zien die presteren. Of er nu twee wereldkampioenen aanwezig zijn, zoals momenteel het geval is, maakt eigenlijk niet veel uit. Ik wil gewoon dat spelers met elkaar kunnen concurreren en op het moment is dat is zo”, concludeert Mardle.

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Wayne Mardle leert op 50-jarige leeftijd nog steeds: ‘Ik kan slecht omgaan met stress’