Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wayne Mardle wint de Walk-on World Cup, Van Barneveld runner-up

Wayne Mardle heeft de PDC Walk-on World Cup gewonnen. Hij won vandaag de finale van Raymond van Barneveld. Lees hier meer.

De PDC bedacht, tijdens de weken zonder darts, de Walk-on World Cup te organiseren. Met behulp van de dartsfans kon er gekozen worden op de favoriete walk-on. Er werd aan het einde van vorige week een loting gemaakt met in totaal 64 spelers. De dartsfans konden op hun favoriete walk-on kiezen door middel van polls op het Twitteraccount van de PDC. De walk-on met de meeste stemmen ging door naar de volgende ronde.

Uiteindelijk wisten Wayne Mardle en Raymond van Barneveld de finale te behalen. Mardle wist de finale te halen door Steve Beaton, Phil Taylor, Michael Smith, Michael van Gerwen en Devon Petersen te verslaan. Van Barneveld wist de finale te halen ten koste van Adrian Lewis, Mensur Suljovic, Simon Whitlock, Daryl Gurney en Peter Wright.

Donderdag 26 maart werd de finale gespeeld waarin duidelijk werd dat Wayne Mardle toch de beste walk-on had volgens de dartsfans. Er werd in totaal 19650 gestemd. Daarvan stemde 43,7% op ‘Barney’, maar de meerderheid van 56,3% stemde op ‘Hawaii 5-0-1’ en zo kroonde hij zich tot PDC Walk-on World Cup Champion!

Bekijk hieronder zijn geniale walk-on terug!

Image courtesy of FOTO: Petra Šolara
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *