Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

WDF kondigt nieuw rankingtoernooi aan in Nederland

Iets meer dan twee weken geleden werd de Dutch Open 2021 geannuleerd, vanwege veel onduidelijkheden rondom het organiseren van meerdaagse evenementen. Donderdagavond kwam de WDF met een persbericht over de 7 ‘Gold’-toernooien dit die jaar gespeeld zullen worden, maar ook over een nieuw toernooi in Nederland. Lees hier meer.

Vanaf september t/m december gaan we 7 ‘Gold’-toernooien zien bij de WDF. De winnaars bij de heren en dames van deze toernooien plaatsen zich automatisch voor het WDF WK, terwijl de halve finalisten zich plaatsen voor de WDF World Masters. Deze toernooien zullen gespeeld worden in Engeland (2x), Denemarken, Wales, Australië, Amerika en Ierland. Er waren ook geruchten dat er nog een ‘Gold’-toernooi in Zuid-Korea gespeeld zou worden, dit gaat vanwege de coronamaatregelen in Azië niet door.

Daarnaast staan er nog genoeg ‘Silver-toernooien’ op het programma dit jaar, waaronder één in Nederland. De Dutch Open werd 13 juli geannuleerd door onduidelijkheden of het wel plaats kon vinden. Het volgende wordt vermeld in het persbericht van de WDF: “Daarnaast zijn er voor 2021 ‘Silver’-toernooien gepland in Noord-Ierland, Hongarije, Malta, Tsjechië, Italië en België, plus een nieuw toernooi in Nederland dat binnenkort wordt aangekondigd.”

Er is tot zover nog niet heel veel bekend over het nieuwe ranking toernooi, maar het zal een toernooi worden in de categorie ‘Silver’. Dit betekent dat de finalisten zich plaatsen voor de WDF World Masters, ervan uitgaande dat het toernooi voor 2 december gespeeld zal worden. Echter zal de corona situatie in Nederland wel verbeterd moeten zijn.

Programma ‘Gold’-toernooien
England Open (10-12 September)
Denmark Open (1-3 Oktober)
British Open (15-17 Oktober)
Welsh Open (22-24 Oktober)
Pacific Masters (7 November)
Seacoast Open (12-14 November)
Irish Open (12-14 November)

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *